Prati nas

Omladina JAZAS-a pokreće SMS servis za pitanja o HIV-u

Vesti

Omladina JAZAS-a pokreće SMS servis za pitanja o HIV-u

Poruka mladima: Volite jako, iskreno, neizmerno, volite svim srcem, volite sigurno.

Omladina JAZAS-a će na Dan zaljubljenih, 14. februara 2013. godine, studentima Univerziteta u Beogradu u Studentskom gradu deliti kondome i zdravstveno-edukativni materijal. Edukatori Omladine JAZAS-a će takođe studentima pružati informacije o načinima zaražavanja HIV-om, drugim polno prenosivim infekcijama i o reproduktivnom zdravlju.

U 12:30h ispred menze u Studentskom gradu (Tošin bunar 143-151) biće postavljeni štandovi na kojima će dva sata raditi obučeni volonteri Omladine JAZAS-a, koji će studentima i svim prolaznicima pružati obaveštenja u o HIV-u/sidi, polno prenosivim infekcijama i deliti informativno-edukativne brošure i Durex kondome (koje za svoje aktivnosti dobija od Ministarstva zdravlja).

Ovo je nastavak januarske akcije gde je uz januarski račun za Infostan priložena uplatnica Omladine JAZAS-a za donacije građana za borbu protiv side. Učestvovanje u akciji je potpuno dobrovoljno. Građani koji žele mogu da je podrže sa onoliko novca koliko su u mogućnosti da doniraju. Godinama su donacije građana kroz akciju sa Infostanom bile važan izvor finansiranja vršnjačke edukacije i akcija sa stanovništvom u cilju poboljšanja reproduktivnog zdravlja mladih i prevencije HIV-a. Omladina JAZAS-a se još jednom zahvaljuje svim građanima Beograda koji su svojim prilogom doprineli da se ciljevi za koje se zalažemo lakše i bolje sprovedu.

Donacije se i dalje mogu uplatiti na tekući račun Omladine JAZAS-a: 310-6582-61.

Za Dan zaljubljenih takođe će biti aktivan SMS servis Omladine JAZAS-a putem koga građani slanjem SMS poruke na broj 064 040 60 60 mogu da postave pitanja o HIV-u i da dobiju odgovor SMS-om.

Za sve one koji imaju telefone sa android platformom, Omladina JAZAS-a je u saradnji sa Intellex-om, programerskom firmom iz Beograda, izradila informativnu edukativnu aplikaciju sa brojnim informacijama o reproduktivnom zdravlju, HIV-u, rizicima, testiranju, mreži Omladine JAZAS-a i zanimljivostima o HIV-u. Aplikaciju možete besplatno preuzeti ovde ili skeniranjem QR koda.

 


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top