Prati nas

Optužbe na sve strane: ‘Kako ne vidite koliko je Ceca zlo?!’

Hot!

Optužbe na sve strane: ‘Kako ne vidite koliko je Ceca zlo?!’

Ceca i Arkan sa decom!

Ceca i Arkan sa decom!

Za 15. godišnjicu smrti Željka Ražnatovića Arkana opet je medijski aktuelizovano pitanje sporne deobe njegovog nasledstva. Imovina bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde podeljena je na osnovu testamenta za koji većina naslednika smatra da nije verodostojan.

Prema rečima Arkanovog sina Vojina, Ceca nije onakva kakvom se predstavlja! On je putem društvenih mreža objavio svoju ispovest, a u pomoć mu je pritekla i Cecina ljuta rivalka Jelena Karleuša.

“Ceca je mojoj mami rekla da ne brine i da će ona, Ceca, brinuti o nama, Natalijinoj deci i o svoje dvoje. “Ja ću izdržavati i tvoje četvoro i moje dvoje, jer su oni sada siročići. Za ostale me nije briga. Ostali imaju, a naši nemaju. Sve što im je obećao Željko ja ću da im ispunim. Slaću im pare i izdržavaću ih.” Tako je bukvalno rekla, pred svima nama. Ali, kako su dani prolazili, sve više je vremena provodila sa advokatima, a za mnoge ljude iz naše familije je govorila: “E, taj mi u kuću neće ući”. I nije im dala da uđu, obezbeđenje ih je vraćalo”, pričao je Vojin, prenosi izvor.

Arkanovi blizanci Vojin i Nikola živeli su u Atini, gde im je otac kupio stanove. Imali su platne kartice no limit, kao i mobilne telefone i mesečnu apanažu, kojom ih je otac izdržavao. Dve nedelje posle Arkanove smrti, deca su ostala bez primanja, kartice su ukinute, od Cece nije stigao ni dinar.

“Prolazilo je vreme, mi smo se nadali da Ceca ispuniti reč i pomoći nam. Nismo imali od čega da živimo, jer nismo zarađivali. Zvao sam je i pitao šta je s našim izdržavanjem. Umesto odgovora počela je da kuka kako nema, kako su dugovi veći nego što je mislila. Kako će jedva vratiti dugove za koje nije ni znala, kako će možda morati i kuću da proda. A ja istovremeno čujem da su joj pare od transfera fudbalera upravo legle na račun u Kipru. A ona ne pominje te milione.”

(foto: Alo)

(foto: Alo)

Da ne bi raspravljali telefonom, Vojin, Nikola i njihova sestra Milena došli su na četrdesetodnevni parastos ocu. Ceca im se nije obradovala.

“Zbunila se kad nas je videla. Dočekala nas je rečima: “Šta ćete vi ovde, otkud vi?” – Došli smo na pomen, uzvratili smo joj. Bila je ljuta na nas što joj nismo javili da dolazimo. Mihajlo, naš najstariji brat, posle je otišao u Obilić da se s njom dogovori kako da dalje radimo i funkcionišemo bez svađa i afera. I zamislite, Mihajla nije pustila unutra. Onda se spremimo Nikola, Milena i ja, nađemo je i ponudimo joj dogovor kako da se podeli tatina imovinu. Preložili smo joj neka ona uzme polovinu od svega, a nas devetoro dece drugih 50 odsto. Složila se s našim predlogom. Rekla je da je to u redu i da pristaje. Sačekala je, međutim, da odemo u Atinu i sve odmah zaboravila”, tvrdi Vojin.

Međutim, dogovor o podeli imovine se menja, onog trenutka kada se 40 dana nakon Arkanove smrti pojavljuje, prema Vojinovim rečima, sumnjivi testament.

“Pojavio se tatin “testament”. Nije bio overen, niti ga je otac svojom rukom pisao, nego ga je, navodno, samo potpisao. Kao, sastavio ga je tokom NATO bombardovanja! Bili smo svi šokirani. Prvih 40 dana niko nije ni reč spomenuo o nekakvom testament, iako se razgovaralo o podeli imovine. Čak smo se i usmeno dogovorili da bez buke i u slozi sve podelimo. I to je bilo fer od nas, dece, prema Ceci. Pola neka uzme ona, a druga polovina za nas devetoro. Da je imala testament, zašto bi s nama uopšte dogovarala ikakvu podelu? Zato sam uveren, kao i svi ostali, da je testament smišljen tek naknadno. Moj tata je bio u ratovima, borio se i život mu je stvarno bio ugrožen. A on nikada nije hteo da zbog toga pravi testament. Nije hteo iz jednostavnog razloga – da ga ne bije maler. A ako nije hteo, ko bi mogao da ga nateea da to uradi. I, što je još tužnije, svedok potpisivanja testamenta je Borislav Pelević. A moj ga je tata još na početku agresije oterao od sebe. Jer mu je kum Pelević svojim nesmotrenim izjavama aktivirao hašku optužnicu. Pričao je tada stranim novinarima kako je Arkan na Kosovu sa “Tigrovima”, da jedva čeka da dođu natovci da se obračuna s njima, i sve tako neke gluposti. Sutradan po toj Pelevićevoj izjavi, iz Haga su javili da je otvorena optužnica protiv Željka Ražnatovića. Nije vredelo ni što se tata slikao usred Beograda i javno govorio da je tu, a ne na Kosovu. Znam da je pozvao Pelevića u štab stranke Srpskog jedinstva i rekao mu: “Imaš sreće što si mi kum, inače…” Od tada nije hteo da ga vidi. I taj Pelević, posle dva meseca, svedoči svojim potpisom da je moj tata sastavio i potpisao taj testament. Posle svega, mom ocu u Domu sindikata Pelević drži govor u uniformi i to okićen činom generala. Kao, tata ga je unapredio usmeno jednom prilikom dok su se vozili kolima. Zna on dobro da tata to ne može više da posvedoči, pa može da priča šta hoće. Pelević je kasnije sarađivao s režimom koji je likvidirao mog oca. Zbog toga niko od nas, dece iz prva tri Arkanova braka, ne održava kontakte s njim”, tvrdi Vojin.

(foto: Kurir)

(foto: Kurir)

Arkan je Vojinu i Nikoli kupio stanove u Atini, a sinove je navodno upozorio da to ne govore Ceci, koja mu je uvek prigovarala na svakom poklonu deci.

“Rekao nam je da joj kažemo da je kupio jedan, a ne dva stana. Znao je da će se Ceca ljutiti. Kada sam jednom prilikom doneo slike iz Atine, ona je videla spiralne stepenice u onom jednom stanu, pitala je šta je to i kuda one vode. Izvadio sam se pričom da je to stan na trećem spratu u dva nivoa. Nije ukapirala da su to dva stana, jedan na trećem, drugi na četvrtom spratu, koje smo povezali stepenicama. Zato u testament piše da nam tata kao poklanja jedan stan u dva nivoa, što on nikad pri zdravoj pameti ne bi napisao”, objasnio je Vojin razliku između onoga što piše u spornom testamentu i prave istine.

Inače, Vojin je uveren da ta testament predstavlja običan falsifikat koji su kreirali njegova maćeha Svetlana i lažni svedoci Borislav Pelević i Dragan Marković Palma.

Ipak, beogradski Drugi opštinski sud je odbacio primedbe oštećenih članova porodice i doneo rešenje kojim se testament Željka Ražnatovića smatra kao pravno valjan. Vojin ima prigovore i na način postupanja suda u čiju nezavisnost ne veruje.

“Moja maćeha, Borislav Pelević i Dragan Marković su imali veliki uticaj na vlast, pa nismo uspeli da osporimo testament. Suđenje je pretvoreno u običnu farsu. Sudski grafolog nije hteo da potvrdi da je to očev potpis na testament, jer je bilo jasno da je očigledni falsifikat. Zato su doveli drugog stručnjaka, jednu policajku koja inače radi na izdavanju vozačkih dozvola i ona je “presudila” da je to, ipak, tatin potpis. Ista pravosudna farsa se desila i sa maminim potpisom na ugovoru o poklonu, kojim je ona, navodno, poklonila Arkanu svoju kuću kod Zvezdinog stadiona. Tu kuću je on, inače, na mamu prepisao kada smo se rodili Nikola i ja. Moja mama Natalija je na sudu tvrdila da to uopšte nije njen potpis, čak je pokazala svoj pasoš iz kojeg se jasno vidi da u vreme “sklapanja” tog ugovora nije bila tu, nego u Grčkoj i da je to sve čist falsifikat, a na sudu joj kažu: “Jeste, ipak je to vaš potpis”. Tako su presudili! Da čovek ne poveruje”, priča Vojin, koji je uveren da, kao i ostala Arkanova deca, ima pravo na nužni deo, koji mu se osporava lažnim testamentom


Loading...
52 komentara

52 Comments

  1. Megi

    15. 05. 2017. at 00:03

    A sto ta Crnogorka Natalija nije nesto radila, kad je rodila toliko dece, nego je samo plakala i plakala? Ceca i dan danas peva i izdrzava svoju decu. JK se smucila i bogu i narodu, a ona najmanje treba da moralise, jer nismo svi kratkog pamcenja.

  2. Ivana

    05. 07. 2017. at 19:34

    A zasto je Ceca kriva sto se njihov otac za zivota nije potrudio da ih materijalno obezbedi, znao je devetoro da ih napravi a onda kud koji……nije mi jasno zasto je Ceca kriva za to ? Ona ima svoju decu i suvise je tesko i finansijski nemoguce da ona izdrzava jos devetoro. Sve sto je njeno ima pravo da zadrzi za sebe kao njegova zena a ako ne zeli da deli sa njima svoju imovinu to je takodje njeno puno pravo. Zamislite npr vi sada sebe kako materijalno izdrzavate devetoro dece svoga muza iz prethodnih brakova. Ma daaaj

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top