Connect with us

Ove filmske scene su privukle Tita, ali ga je Eva Ras odbila (VIDEO)
Film

Ove filmske scene su privukle Tita, ali ga je Eva Ras odbila (VIDEO)

(foto: Screenshot)

(foto: Screenshot)

Eva Ras, kultna srpska glumica, objavila je svoju novu knjigu Srbijo, ljubavi moja. Knjigu je posvetila srpskom narodu kome se uvek divila kako hrabro podnosi sve nedaće koje su ga pogađale naročito u vreme vladavine Josipa Broza Tita.

“Dok sam bila na festivalu u Puli, Titovi emisari su me u njegovo ime pozvali da dođem kod njega na Brione, a ja nisam htela, jer sam imala predstavu. Zvao me je zbog filma ‘Ljubavni slučaj’, u kojem sam igrala onu golu ribu. To mu se dopalo, ali se malo prevario kada je reč o meni. Onda je direktor filma rekao: ‘Ne možeš igrati predstavu kad maršal zove’. Ja sam mu uzvratila: ‘Biću glumica i posle Tita'”, izjavila je glumica za Alo.

Eva takođe otkriva kako je odbila tadašnjeg predsednika, i samim tim je očekivala da zbog toga bude surovo kažnjena. Poznato je da je Eva bila veoma atraktivna glumica u mladosti, i jedna od retkih koja je u to vreme pristala da se skine do gole kože pred kamerama.

“Nisu hteli zbog mog odbijanja ni na aerodrom da me odvezu. To je sigurno on naredio. Uzela sam taksi i tamo sam srela Angela Miladinova, čuvenog reditelja emisija o filmu. Pitao me je otkud to da se usred festivala vraćam kući. Rekoh: ‘Pozvali su me na Brione, ali neću da idem tamo. Ja druga Tita ne volim.’ I nisam otišla. I on mi je na to rekao da to neće na dobro izaći. Eto tako je nastao crni talas. Ja ne znam šta su emisari rekli Titu, ali to što se nisam pojavila na Brionima, gore od toga nije ništa moglo da se desi”, priseća se Eva.

Pročitajte još i:  Verovali ili ne: Eva Ras, Čak Noris i Nataša Šavija u istom filmu!

Glumica pet godina nije mogla da nađe izdavača spremnog da ovaj njen tekst objavi kojim je htela da sruši mit o Jugoslaviji i ogoli diktaturu Josipa Broza. “Moja nova knjiga je protiv mita o Josipu Brozu Titu. Ne mogu da verujem da je već 40 godina mrtav i da naši vladari još podvaljuju mit o njemu, a on je bio diktator. Znamo da diktatura i diktator nisu za pohvale. Sve što radim i pišem upućeno je protiv njega. Protiv njega sam bila i za njegovog života. Inače, crni talas je pojava u vezi sa kulturnom i političkom scenom u periodu šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka. Odnosi se na ostvarenja pojedinih režisera, scenarista i književnika tog doba koji su od tadašnje vlasti karakterisani kao kritičari zvaničnog komunističkog poretka i društva.”

Najnoviju štampu u digitalizovanom obliku čitajte na Novinarnica.net

Loading...
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top