Prati nas

Ovo su osobe godine magazina Time

Extra

Ovo su osobe godine magazina Time

Žene koje su progovorile o seksualnom nasilju izabrane su za osobe godine u tradicionalnom izboru časopisa Time.

1 komentar

1 komentar

 1. sara

  07. 12. 2017. at 08:49

  #MeToo pokret je veliki, ako ne i najveci deo toga, ali radi se o vecoj grupi ljudi koji su javno progovorili i koristili platforme protiv bilo kog oblika seksualnog nasilja. Sam Time Magazine koristi (ne bas dobro izabran) kolektivan naziv “The Silence Breakers”.
  Otuda, to nisu samo zene kao sto tekst implicira vec i Terry Crews koji je obelodanio da ga je holivudski agent neprikladno dodirivao na nekom dogadjaju, kao i Anthony Rapp koji je prvi izasao javno s pricom o Kevinom Spacey-u.
  Takodje, tu spadaju i zene cije price apsolutno nemaju veze s Harvey Weinstein skandalom niti #MeToo, kao sto je Taylor Swift koja je ukljucena zboh medijski jako propracenog sudskog procesa protiv radio DJ-a, zatim Susan Fowler koja je poznata po pisanju eseja o sistemetaskom neprikladnom ponasanju u Uber komapniji, Adama Iwu- lobista i aktivista koja je napisala pismo o takvom ponasanju u americkoj vlasti, hotelska sobarica koja je pricala o ponasanju gostiju, kao brojne druge poznate i i manje poznate kao i one osobe koje su zelele da ostanu anonimne.
  Svima im je zajednicko to sto u resile da progovore o neprikladnom ponasanju mocnijih osoba na radnom mestu, pa svoditi to samo na Holivudski skandal i Harvyja Weinsteina, nije bas u potpunosti tacno niti u duhu onoga sto je Time zeleo ovim da kaze.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Extra

To Top