Prati nas

Ovo su sudije šoua ‘Ples sa zvezdama’!

Vesti

Ovo su sudije šoua ‘Ples sa zvezdama’!

ples sa zvezdama sudije

Konstantin Kostjukov, Aleksandar Josipović, Marija Prelević i Nikola Mandić su sudije u najvećem plesnom šouu u Srbiji koji će se uskoro emitovati na Prvoj. Njihova bogata biografija i neprikosnovena reputacija svakako će motivisati naše zvezde i njihove partnere, profesionalne igrače da daju svoj maksimum i zaplešu najbolje što umeju.

Predstavljamo vam veličanstvenu četvorku:

Konstantin Kostjukov – školovanje je završio u Državnoj baletskoj školi u Kijevu. Osamdesetih godina dobija angažman u baletu Teatra „Ševčenko“ kao solista, a 1991. angažovan je u Narodnom pozorištu kao prvak baleta. Konstantin je jedan od naših najboljih baletskih igrača ikada, ostvario je veliki broj isključivo uloga prvog faha u predstavama: “Don Kihot”, “Labudovo jezero”, “Žizela”, “Samson i Dalila”, “Uspavana lepotica” i mnoge druge. Ima brojnu publiku koja veoma poštuje i ceni njegov rad, a kako će se snaći u jednoj potpuno novoj ulozi i da li će biti strog sudija, Konstantin kaže:

“U principu, u životu sam najviše strog prema sebi, možda su me tako roditelji naučili. Kada nisi strog ni prema čemu onda nema kriterijuma, a kada nema kriterijuma onda čemu sve ovo. Kao u Olimpijadi, jeste bitno učešće ali da bi svako izrazio svoju kreaciju i pokazao najbolje što ume, mora da postoji konkurencija koju ćeš podstaknuti strogošću”.

Nikola Mandić – sa velikim uspehom radi tamo gde je načinio prve plesne korake: u svom plesnom klubu „Vračar“, najstarijem plesnom klubu kod nas. Plesači ga znaju kao trenera sportskog plesa (Nikola je „difovac“), državni je prvak u latino i standardnim plesovima, polufinalista svetskih prvenstava, osvajač mnogobrojnih medalja na svetskim i domaćim takmičenjima.

O „Plesu sa zvezdama kaže: „Pratim britanski i američki šou i bila mi je velika želja da ova emisija i kod nas postoji. Veoma se radujem celoj priči i jedva čekam da počne. Šou je zaista na visokom nivou, koreografski, igrački i scenski i sa strane žirija. Očekujem da to bude zaista jedan spektakl kakav nije viđen na našim prostorima. Kada je najstrožiji sudija u pitanju, mislim da će ta uloga pripasti meni, jer u radu sa parovima i u tom pedagoškom smislu važim za nekog ko nema dlake na jeziku. Ali zaista ću se potruditi da budem dobronameran, pogotovo u početku. Biću neko ko će se truditi više da im skrene pažnju na greške i ukoliko dođe do nekih sitnih problema da to lakše prevaziđu“.

ples sa zvezdama sudije 1

Aleksandar Josipović je prvi i jedini plesač sa ovih prostora i iz sportskog plesa koji je ušao u Mulen Ruž, prošao na prvoj audiciji i ostao u njemu deset godina. Pošto se zarazio plesom, roditelji su ga uslovili odličnim uspehom. Aleksandar je završio škole sa svim peticama i upisao PMF, školovanje je nastavio u Parizu, gde je završio master za pedagogiju. Prvu plesnu pobedu odneo je sa samo devet godina, kada je igrao lambadu. Prvu državnu titulu osvojio je 1995. godine. Predaje i uči ples u Parizu u jednoj poznatoj plesnoj školi.

Aleksandar ne samo da je gledao “Ples sa zvezdama” nego je bio i deo holandskog šoua.

„Gledao sam ples, bio sam uključen u holandsku verziju, tamo sam bio asistent sudije. Imam prijatelje koji igraju u američkom, a zbog svojih profesionalnih obaveza nisam mogao da učestvujem u francuskom šou. Svestan sam kako funkcioniše koncept, a videćemo kako će u Srbiji to da bude. Biću iskren, ono što vidim to ću i da kažem. Ovaj ples je postavio neke standarde i to mora da se poštuje, zato hajde da pričamo o kvalitetu, a ne da bude cile-mile, evo tebi desetkica”.

Marija Prelević- Jedina dama među gospodom. Ali, ne dajte se zavarati. Marija je majstor sportskog plesa i vrlo zahtevna kada su takmičari u pitanju. Pleše od šeste godine, a od 16. je u sportskom plesu. Kada je je postala mama prestala je njena plesačka karijera, a počela trenerska i sudijska. Sa kolegom Dejanom Baraćem otvorila je plesni klub, u kom je sve usmereno na pravljenje takmičarskih parova.

Ima velika očekivanja od “Plesa sa zvezdama” i vrlo pozitivna.

“Ovo je šou, spektakl, koji će pokazati šta je ples, kakva je to energija među parovima…Za mene je ogromno zadovoljstvo da budem u društvu ovih sudija, oni su svi profesionalci i verujem da će interakcija biti sjajna.

 

Loading...


6 komentara

6 Comments

 1. ...

  17/03/2014 at 7:50 pm

  pa ajde vise kad ce da pocne

 2. AleX

  17/03/2014 at 8:03 pm

  Cuo sam da pocinje 29. marta :)

 3. M

  17/03/2014 at 8:09 pm

  Ko su ovi?

 4. Maja

  17/03/2014 at 8:15 pm

  Počinje 29 marta.Ne znam zašto to toliko kriju.

 5. saasa

  17/03/2014 at 9:11 pm

  Sudije su plesači ne moraju da budu poznati.Ali samo mi je bzv to što naši kada prave show po uzoru na strani mOraju da preslikaju sve pa i polove sudija 3 muškarca jedna žena i sve,mogli bi uvesti neke novitete,isti slučaj i sa X factorom koji meni lično liči na igranje žirija. Svako ima svoju ulogu u odnosu na X FACTOR uSA i glumi te uloge što mi je bzv..

 6. Mischa

  18/03/2014 at 2:21 am

  Mislim da je apsolutno smešno postaviti pitanje ” ko su ovi ljudi ? ”, jer su oni stručnjaci u svom poslu. Naravno da ljudima koji se ne bave plesom nije jasno ko su oni, ali ovo je šou koji treba da promoviše ples i njegovu najlepšu stranu koju mi plasači znamo, a ne neke svađe, tračarenja i sl. koje gledamo svakodnevno u kojekakvim ”šouima”. Dakle dragi ljudi, kada šou počne, namestite lepo svoju fotelju i uživajte u onome što mi svakodnevno radimo. Ples je život :)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top