Connect with us

Poznati podržali akciju Pampersa i UNICEF-a u borbi protiv neonatalnog tetanusaExtra

Poznati podržali akciju Pampersa i UNICEF-a u borbi protiv neonatalnog tetanusa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
10 godina saradnje Pampersa i UNICEF-a (foto: Newmoment)

10 godina saradnje Pampersa i UNICEF-a (foto: Newmoment)

Desetogodišnje partnerstvo između Pampersa i Unicefa proslavljeno je u toku jučerašnjeg dana uz najavu da je ono pomoglo eliminaciju materinskog i neonatalnog tetanusa u 17 zemalja, kao i uz poziv roditeljima i njihovoj deci da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminiše neonatalni tetanus u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja.

Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka, i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine, što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

(foto: Newmoment)

(foto: Newmoment)

Na proslavi desetog rođendana kampanje, Ana Sofrenović, Biljana Tipsarević i druge poznate ličnosti koje podržavaju Pampers UNICEF kampanju simbolično su ugasili svećice na torti i poželeli da se eliminiše materinski i neonatalni tetanus, i pozvali sve roditelje i njihovu decu da se pridruže istoj želji.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Loading...

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top