Prati nas

Pesma ‘Beograd’ je proslavila Cecu, ali nije bila namenjena njoj

Muzika

Pesma ‘Beograd’ je proslavila Cecu, ali nije bila namenjena njoj

Baladu 'Beograd' napisao je Dino Merlin (foto: Screenshot)

Baladu ‘Beograd’ napisao je Dino Merlin (foto: Screenshot)

Karijeru Cece Ražnatović obeležili su brojni hitovi, ali balada Beograd svakako je jedna od najpoznatijih pesma pevačice.

Malo je poznato da je ovu numeru napisao Dino Merlin, ali ne za Cecu, već za Vesnu Zmijanac. Ražnatovićeva nije znala da je Beograd namenjen njenoj koleginici, a u emisiji Premijera objasnila je kako se čuvena pesma našla u njenim rukama.

“Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu Zaboravi i kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tada bio rat i on tog momenta nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pesmu. Ja sam prebacila pesmu koja je trebalo da bude duetska u solo izvođenje. To je cela istina. I pesmu Žarila sam žar takođe je napisao Merlin. Imam tri njegove pesme”, rekla je Ceca o saradnji sa Merlinom.

 

Loading...


5 komentara

5 Comments

 1. Lol

  19/03/2017 at 11:13 am

  I tako je i bilo nije se smio potpisati kao autor jer je bas tada izbio rat i mrznja i ne izmisljajte vise nego pisete nesto normalno,svjeze.A album koji je Cecu proslavio je Sta je to u tvojim venama znaci od Kukavice

 2. Lopa

  19/03/2017 at 12:38 pm

  Jedna od njenih najlepsih pesama, ne mogu zamisliti da je neko drugi peva. I zaboravi je jedna od njenih meni licno najboljih pesama.

 3. Milana

  19/03/2017 at 3:27 pm

  Ceca je bila mega zvezda već 1990 sa “To Miki”, “Pustite me da ga vidim”, “Drugarice prokletnice”, i najtiražnija u PGP RTS sa tiražom preko 350.000. sa samo 18 godina.

 4. Milos

  20/03/2017 at 11:57 am

  E jebala vas Ceca vise, da vas jebala.

 5. KANAJEwest

  23/03/2017 at 12:34 am

  Milose citam tvoje komentare na SVAKOJ Cecinoj temi i cini mi se da ti stvarno imas neki ozbiljan problem. Malopre videh da je neko napisao da cak pozivas i na ubistvo. Ti stvarno trebas da se lecis i da se maknes sa Cecinih tema. Sad stvarno verujem da si neko izuskog kruga krki, jer tvoje pisanje svaki put to potvrdjuje.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top