P&G i Always najavili pomoć u menjanju sveta devojčica izbeglica

Objavljeno: 24.01. 19:22

(foto: PR)

(foto: PR)

U partnerstvu sa organizacijom „Save the Children“ i Uneskom, „P&G“ i „Always“ će pružiti pomoć da devojčice na koje je uticala sirijska kriza ponovo steknu samopouzdanje kroz obrazovanje i razvoj svojih veština.

Juče su „Procter & Gamble“ i „Always“, lider na globalnom tržištu ženske nege, brend posvećen borbi za sticanje samopouzdanja devojčica i svetu bez rodnih predrasuda, najavili da će se usredsrediti ka izazovima sa kojima se devojčice i žene suočavaju zbog posledica sirijske izbegličke krize.  U partnerstvu sa organizacijom „Save the Children“ i Uneskom (UNESCO), „P&G“ i „Always“ će pružiti pomoć devojčicama u Jordanu na koje je uticala sirijska kriza kako bi one ponovo stekle samopouzdanje kroz obrazovanje i razvoj svojih veština.

Označavajući početak ovog svog novog cilja tokom panela na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, „P&G“ i „Always“ su okupili svetske eksperte i vodeće ljude kako bi razmotrili rešenja kojima bi se obezbedila budućnost mladim ženama kroz obrazovanje i razvoj njihovih veština u kontekstu trenutne izbegličke krize. Učesnici su bili: Carolyn Tastad, predsednica Grupe za Severnu Ameriku i izvršni sponzor za rodnu ravnopravnost iz kompanije P&G, Lliam Findlay, savetnik generalnog direktora za politike i zagovaranje, iz organizacije „Save the Children International“, Gülser Corat, direktor Odseka za ravnopravnost polova, iz Uneska, i Maurice Levy, generalni direktor iz Publicis Groupe.

Veliki broj sirijskih izbegica, naročito devojčica, više ne pohađa škole. Devojčice koje ulaze u pubertet ili su u ranim tinejdžerskim godinama naročito su izložene riziku: njihova tela prolaze kroz promene  i one više nemaju poznate sisteme podrške, što kao posledicu ima da devojčica gubi samopouzdanje i biva izopštena iz škole i procesa obrazovanja. Pored toga, mnoge mlade žene na koje je uticala izbeglička kriza ne mogu da rade i obezbede prihod za svoje porodice jer nemaju pristup obuci i suočavaju se sa rodno zasnovanim preprekama, zbog kojih one ostaju kod svojih kuća.

„Always“ želi da stane na put tome. Mi verujemo da je obrazovanje ključno za osnaživanje devojčica i mladih žena kako bi one ostale samouverene, vešte i jake i kako bi mogle da preuzmu odgovornost za budućnost – čak i u najzahtevnijim okolnostima. Dokazano je da kada devojčice i žene napreduju, naše porodice su zdravije, a naše zajednice jače.

Naš novi cij u Jordanu počiva na trideset godina dugoj tradiciji „Always“-a u pružanju edukaciji o pubertetu i samopouzdanju za više od 17 miliona devojčica širom sveta svake godine, dok je kompanija „P&G“ usredsređena na rodnu ravnopravnost. To proširuje rad „Always“-a  sa organizacijom „Save the Children“, koja se usredsredila na pomaganje hiljadama devojčica u Južnoj Africi i Nigeriji da ostanu u školi kada uđu u pubertet. Ona takođe proširuje već postojeće partnerstvo sa Uneskom, preko kojeg su devojčice u Senegalu i Nigeriji dobijale podršku koja im je potrebna da ostanu u školi.

Da bi se ​​poništile granice i obezbedilo da devojčice koje žive u Jordanu mogu da promene svoju budućnost, „Always“ i „Save the Children“ pružaju devojčicama koje su prikovane za kuću veštine koje su važne za život, pomažući u isto vreme u edukaciji njihovih roditelja o tome zašto je veoma potrebno to obrazovanje kako bi se zaustavio pad samopouzdanja sa kojim se njihove kćerke susreću u pubertetu. Takođe mi radimo na tome da ih se vratimo na formalno i neformalno obrazovanje, kako u lokalnim školama tako i kroz napore uložene kod kuće koje kompanija „P&G“ takođe podržava kroz drugi program sa Uneskom, čiji je cilj da dopre do mladih Sirijki i Jordanki koje se suočavaju sa značajnim preprekama u pogledu rodne ravnopravnosti i nedostatka obuke. Pružajući im veštine koje su važne za život i obuku pomoću koje će postati spremne za rad, u isto vreme podstičući zajednička iskustva i otvoren dijalog između Sirijaca i Jordanaca, program pomaže ženama da razviju biznis i stručne veštine radi ostvarenja svog potencijala.

Uklanjanje socijalnih i porodičnih barijera je važno da bi se obezbedilo kako bi devojčice imale samopouzdanje da rastu i da napreduju. Zato program takođe uključuje obuku i edukaciju roditelja i članova zajednice o temama koje se tiču prava devojčica na obrazovanje, uloge žena u društvu, kao i značaja rodne ravnopravnosti. Programi imaju za cilj da dopru do oko hiljadu devojčica i mladih žena.

Prema rečima C. Tastad, “mi u kompaniji ’P&G’ i ’Always’ verujemo da devojčice i žene predstavljaju snagu za pozitivne promene. Kada su osnažene da razvijaju svoja znanja i veštine, u stanju su da steknu samopouzdanje da postanu ko god i šta god one žele da budu, čime im se pruža moć da menjaju svet. Zbog toga danas ’P&G’ i ’Always’ idu korak dalje u svojoj posvećenosti osnaživanju devojčica kroz sprovođenje ovog novog programa, stvaranje mogućnosti razvoja za devojčice izbeglice”.

Oni koji žele da podrže ovaj cilj mogu da doniraju za fondove Uneska i „Save the Children“  kojima će se pomoći da ovaj program bude dostupan za što više devojčica i žena.


Loading...

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

severina2
Hot or not

Severinu žestoko iskritikovali zbor izbora haljine za crveni tepih

Severina Kojić pojavila se sinoć na jednom svečanom događaju u Zagrebu u haljini koja je izazvala mnogo komentara.