Prati nas

Pinkove ‘zvezdice’ ili robovi: 10 godina ili 100.000 evra!

Hot!

Pinkove ‘zvezdice’ ili robovi: 10 godina ili 100.000 evra!

Pojavili se šokantni detalji ugovora za ovo takmičenje (foto: Positiveradios.net)

Pojavili se šokantni detalji ugovora za ovo takmičenje (foto: Positiveradios.net)

Na internetu se nedavno pojavio primerak ugovora koji je podeljen roditeljima učesnika Pinkovih zvezdica, u kom izričito stoji da, ukoliko učesnik na neki način prekrši ugovorne obaveze, kompaniji Pink mora da isplati čak 100.000 evra!

“Ukoliko interpretator u bilo kom trenutku odustane bez opavdanog razloga od realizacije ugovornih obaveza definisanih odredbama ovog ugovora, a da se pri tome ne radi o jednostranom raskidu ugovora i ukoliko PINK COMPANY jednostrano raskine ugovor iz razloga definisanih članom ugovora 17, interpretator je dužan da na ime ugovorne kazne zbog neispunjenja ugovornih obaveza isplati PINK COMPANY iznos od 100.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS za dan isplate ugovorne kazne, kao i da nadoknadi svaku pretrpljenu štetu koja eventualno premašuje navedeni iznos ugovorne kazne, s tim da ugovorene strane eksplicitno konstatuju da se u navedenom slučaju šteta definiše kao zbir do tada uloženih materijalnih sredstava PINK COMPANY u promociju, produkciju, reklamu i marketing…” stoji u ovom ugovoru. Ako se ova stavka malo bolje pogleda, dolazi se do zaključka da interpretator, to jest učesnik programa, a i njegova porodica stavljaju sebe u ropski položaj prema kompaniji Pink.

Fotografija ugovora koju je portalu 'Analitika' poslao jedan od roditelja (foto: Portal Analitika)

Fotografija ugovora koju je portalu ‘Analitika’ poslao jedan od roditelja (foto: Portal Analitika)

Učesnici ovog programa samo pod određenim uslovima može da raskine ugovor, dok kompanija Pink to može da učini jednostrano. bez navođenja posebnog obrazloženja. Ovo znači da Pink može da, kako stoji u kaznenim odredbama, traži odštetu koja će iznositi najmanje 100 hiljada evra. Kompanija može da raskine ugovor ak se interpretator nalazi u vanrednom psihičkom i fizičkom stanju ili ako ne poštuje odredbe propisane ugovorom: neopravdano izostane sa zakazanog nastupa, turneje, koncerta, snimanja, promocije ili drugog ugovorenog događaja. Nije definisano šta tačno znači vanredno psihičko stanje, ali sigurno je da, ako potpisujte ugovor sa Pinkom, ne smete da se razbolite u tih 10 godina.

Kontroverzni član 17 (foto: Portal Analitika)

Kontroverzni član 17 (foto: Portal Analitika)

S druge strane učesnici, koji ovim ugovorom dobijaju status estradnog umetnika, imaju pravo da raskinu ugovor ukoliko kompanija neprekidno u trajanju od 6 meseci ne ispunjava svoje obaveze.

Izvor: Portal Analitika


Loading...
8 komentara

8 Comments

 1. BOOM!

  04. 06. 2015. at 18:00

  Istina o pinkovim zvezdicama i leontini v.:

  leontina vukomanovic (namerno malim slovima) gura svoje “ucenike” tj. decu roditelja koji je placaju i to jako dobro. Deca koja su radila ili rade sa njom su prosla, deca koja nemaju kontakt sa njom i njenim “horom” i doticnoj ne placaju nemaju sanse za finale i uspeh!

  Ista ta leontina je jednu devojcicu, ucesnicu pinkovih zvezdica NATERALA da peva pesmu dijane jankovic sa skakljivim tekstom, zato sto suprug doticne vukomanovicku placa jako, jako dobro! Da ovu promovise, radi joj pesme, prica pozitivno o njoj i pravi joj marketing!

  Ovo vam je 100% proverena informacija.

 2. *STARSHIP

  04. 06. 2015. at 18:32

  SVAKI TALENT SHOW JE NAMJESTEN I NASILU SE GURAJU ONE OSOBE KOJE IMAJU DOBAR ODIJEK OD PUBLIKE KAKO BI SE NA NJIMA STO VISE ZARADILO

 3. aaa

  04. 06. 2015. at 20:56

  Djeca od 7-14 godina da potpisu ovakav ugovor da bi sutra pjevala balerinu od DJ, zalosno!

 4. maki

  05. 06. 2015. at 00:22

  Naravno Pink kao i Grand gleda svoju korist. Ali meni su nevjerovatni roditelji koji dobrovoljno svoju djecu izlazu ovakvim stvarima. Kakva je to neodgovornost koja proizilazi iz pohlepe. Umjesto da dopuste djeci da prozive djetinjstvo, pa ako kad odrastu i dalje zele da se bave muzikom, neka tada sebi krce put. Porazavajuce je da ijedan roditelj potpise ovako nesto u ime svog djeteta.

 5. nina

  05. 06. 2015. at 03:13

  Ovo jeste tacno.sto je najgore vec se i zna pobednik. Pre pocetka svake emisije, doticna Milica Mitrovic odlazi do dece i bez imalo srama i stida proziva ucesnika koji ce to vece ispasti. Do sada sam se radovala svakoj epizodi,ali ovo je vec dno dna. Treba da vas bude sramota! Robovlasnici jedni!

 6. nina

  05. 06. 2015. at 03:17

  I naravno,ko ne potpise ugovor,stavlja se medju boljom decom(za 2,3 nijanse) i “slucajno “ispadne

 7. Stanko

  05. 06. 2015. at 12:20

  @nina ko je pobjednik, ne gledam vise , ali znam otprilike koja su djeca…reci pa da ne moram da gledam uopste. Mali Trajce je bio moj favorit a onda je poceo da bira pogresne pjesme…tako da vise ne znam ni za koga da navijam….

 8. Draga

  20. 08. 2015. at 22:49

  Ovo je strašno, treba ih tužiti za ovo, ovo je atak na slobodu , ne shvatm zašto bre ljudi onda hrle ovi su opasni i nedobronamerni.Bljak za pink , kako ih bre nije sramota, ovoje ogranicenje slobode.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top