Prati nas

PKS: Cakanine pobedničke pečurke

Televizija

PKS: Cakanine pobedničke pečurke

Punjene pečurke donele joj pobedu

 

Dinča je kao nagradu za jučerašnju pobedu dobio 10 minuta duže da sprema današnje jelo, a to su pečurke. Posle vremena provedenog u prodavnici, kuvari su prionuli na rad.

Aleksandra pravi paprikaš od pečuraka, Mišel pečurke sa slaninom, a Suzana i Cakana ih pune. Nemanja pravi šnicle od pečuraka, pire krompir i grilovano povrće sa sosom. Marko je stavio naočare za sunce jer ne može da gleda žiri, a Danijel ignoriše Petra i ne sluša sta mu on priča. Ana pravi krem čorbu sa krutonima, a Nenad Čanak hvali Mariju kako kuva kao za vojsku, što znači da je dobra kuvarica. Žiri je dao znak za završetak kuvanja i krenuo da ocenjuje jela.

Daniel ignoriše Petra i njegove savete

 

Ana nije zadovoljna svojim jelom, a žiri nije probao njenu čorbu jer nemaju kašike, a i zamerili su joj što je krutone pravila sa korom hleba, a ne samo od sredine, kako je pravilno. Aleksandra Bursać je pravila paprikaš koji je bio kiseo, jer nije stavila šećer i maslac koji se obično stavlja u jela sa paradajzom. Dinča je punio pečurke koje su servirane na podlozi od testa, koje je bilo živo i žiri je njegovo današnje jelo ocenio kao promašaj.

Zakasnila na snimanje

 

Romana je zakasnila na današnji zadatak, jer je imala problem sa automobilom, a žiri ce u petak odluciti kakve će konsekvence snositi. Kao tri najbolja jela izabrana su Nemanjino, Bojanino i Cakanino i žiri je odlučio da oni između sebe odluče čije su pečurke danas najbolje, i to tako što će svako probati jelo drugog takmičara. Svi su složili da je Nemanjino najlepše servirano, Bojanina pasta sa sampinjonima i bukovačama najukusnija, a da je Cakana ulozila najviše truda spremajući punjene pečurke sa slaninom, biberom, belim lukom, peršunom, zatim listice bukovaće i grilovane paprike, koje je servirala sa pečurkama.

Žiri je odlučio da demokratski donese odluku, pa je tako probao sva tri jela i da danas ceni trud, pa ja tako Cakana današnji pobednik. Ona je izjavila da je zadovoljna pobedom, ali da je žiriju recnik oskudan kada treba nekoga da pohvali, ali kada je kritika u pitanju, tada su rečiti. Sutra je čeka zaslužena nagrada za današnju pobedu.Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top