Prati nas

Počela kampanja Turističke organizacije Srbije – Lifestyle Srbija!

Vesti

Počela kampanja Turističke organizacije Srbije – Lifestyle Srbija!

U prostorijama Turističke organizacije Srbije (TOS), u sredu je promocijom obeležen zvaničan početak kampanje Lifestyle Serbia.

Turistička organizacija Srbije kao osnovnu aktivnost ima promociju celokupne turističke ponude naše zemlje, a uz to se svake godine posebno promoviše određena tema. Tako je tema za tekuću 2013. godinu Kulturno blago Srbije, za šta je TOS izdao i prigodnu turističko-promotivno brošuru na više stranih jezika. Uspešnost ove kampanje meri se rezultatima u broju turista, koje objavljuje Republički zavod za statistiku.

U periodu januar-septembar 2013. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 6 % više turista u odnosu na isti period 2012. godine, od čega je domaćih gostiju bilo 2 % više, a inostranih 12% više. Rezultati koje objavljuje Narodna banka Srbije o deviznom prilivu ostvarenom od turizma u periodu januar-avgust 2013. pokazuju rast od 15% u američkim dolarima, odnosno 11% u evrima.

Promocija turizma Srbije u 2014. godini biće usmerena ka mladima. Kampanja Lifestyle Serbia je deo godišnje kampanje Turističke organizacije Srbije, čija su tema za 2014. godinu mladi u Srbiji. Kampanja je snimana 2 meseca na 12 destinacija u Srbiji, i trajaće 10 meseci. Ona je izraz 120 mladih ljudi u Srbiji, koji su u toku sa svetskim trendovima, ali koji poštuju svoju tradiciju i kulturno nasleđe. Cilj kampanje je da uključi što veći broj ljudi, koji će pokazati šta je za njih stil života u Srbiji.

U pitanju je online kampanja koja će koristiti društvene mreže, kako bi mladima približila turističku ponudu naše zemlje, ali ih i animirala da se uključe i zajedničkim aktivnostima na Facebook-u, Instagram-u , Twitter-u promovišu lepote Srbije i time privuku turiste da nas posete. Oslonac na društvenim mrežama ima za cilj snažno širenje informacija i uštedu u troškovima promotivnih aktivnosti.

Kampanja je koncipirana sa ciljem da pokaže Srbiju mladim ljudima iz celog sveta kao prijemčivu destinaciju, prikazujući srpsku kreativnost, inovativnost, zabavu, gastronomiju i aktivan odmor u našoj zemlji. Uz prisustvo na društvenim mrežama, biće pripreman i blog, koji će na sajtu Lifestyle.serbia.travel objavljivati reportaže o različitim destinacijama širom Srbije, sa zanimljivim pričama i predlozima za putovanja!

Ovom kampanjom obuhvaćena je cela zemlja eksponirajući u prvoj fazi savremenu Srbiju i njene lepote, od Subotice preko Beograda pa sve do Zlatibora i Niša, mlade ljude koji uživaju u stvarima koje im nudi ovo podneblje, stvarima zbog kojih veliki broj turista i dolazi u Srbiju svake godine.

TOS koristi ovu priliku da pozove sve koji su zainteresovani da učestvuju u kampanji tako što će uz hashtag #lifestyleserbia deliti svoje slike na Instagramu, ali i istovremeno pruža mogućnost svima koji poseduju zanimljive fotografije i tekstove u kojima se promovišu gradovi i omiljena mesta u Srbiji da ih pošalje, a izabrani će biti i objavljeni.

Sve pogledajte ovde. 

Redakcija Tracara.com


Loading...
3 komentara

3 Comments

 1. Jovan

  15. 11. 2013. at 10:26

  Slatko.

 2. Lili

  15. 11. 2013. at 12:59

  Ovaj sajt je iz budžeta plaćen 1.250.000 dinara, a sajt realno ne vredi ništa…Najobičniji free template blog i promocija potpisanih devojaka koje nisu uspele ni najosnovnije stvari da srede na sajtu tipa latinična slova, loši opisi fotografija, neprimetan slajder, nepismenost itd.. Sramota ako se sa ovakvim sajtom promovišemo!

 3. Milana

  15. 11. 2013. at 14:58

  Srbija je mnogo više od Beograda…

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top