Počela realizacija pobedničkih projekata ‘Uradi nešto!’ konkursa

Objavljeno: 12.09. 13:50

Početak realizacije pobedničkih projekata na konkursu Uradi nešto!, koji je organizovala kompanija Telekom Srbija, obeležen je u Kulturnom centru Grad.

Devet pobednika konkursa predstavilo je svoje projekte, a osim autora, događaju su prisustvovali i partneri kompanije, kao i predstavnici nevladinih organizacija. Autorima pobedničkih projekata uručene su pločice koje simbolizuju početak radova, dok je za muzičku podršku bio zadužen Šalterski službenik, mladi bend iz promotivnog video klipa konkursa koji kompanija na ovaj način nastoji da afirmiše.

„Danas smo u društvu ljudi koji su dokaz da među nama ima puno onih koji žele da se aktiviraju, urade nešto i doprinesu promeni na bolje. Njihov primer je dovoljan da ohrabri i motiviše sve one koji su makar jednom poželeli da na neki način pomognu zajednici u kojoj žive, da se odvaže i prijave na naš naredni konkurs. Verujem da je već ovim prvim konkursom učinjeno dosta na promociji građanskog aktivizma, a još vidljivije rezultate očekujemo do kraja godine realizacijom projekata“, rekla je Milica Marković, direktor Sektora za PR Telekoma Srbija.

Nakon što su prijavili projekat na konkurs i obezbedili većinu glasova gradjana na portalu www.uradinesto.rs , pobednike sada očekuje najvažnija faza – faza realizacija projekata.

Da podsetimo, konkurs Uradi nešto! osmišljen je kako bi građanima omogućio da urade nešto u šta veruju, a što istovremeno doprinosi pozitivnoj promeni u sredini u kojoj žive. Kompanija Telekom Srbija je osmislila konkurs Uradi nešto! kao mehanizam dugoročne podrške građanskom aktivizmu u Srbiji, kroz upotrebu novih medija i motivisanje građana da se izbore za svoje ideje. Od 105 ideja pristiglih na portal www.uradinesto.rs, javnim glasanjem odabrano je devet, čija realizacija, uz finansijsku podršku Telekoma Srbija, može značajno da doprinese unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama. Prijave su došle iz 45 gradova, a u izboru najboljih projekata sakupljeno je više od pola miliona glasova.

Loading...
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

riri
Hot or not

Samo Rihanna može da izgleda šik u preširokoj odeći

A post shared by 👑Rihanna Liked x2👑 (@rihannasturkey) on Mar 24, 2017 at 10:16pm PDT Mnogo puta do sada smo videli da Rihanna obožava...