Prati nas

Pogledajte kako danas izgleda Zaza iz Srećnih ljudi

Extra

Pogledajte kako danas izgleda Zaza iz Srećnih ljudi

Ovako je izgledala u čuvenoj ulozi Zaze (foto: Screenshot)

Ovako je izgledala u čuvenoj ulozi Zaze (foto: Screenshot)

Glumicu Katarinu Vićentijević znamo kao Zazu i Dudu – junakinje popularnih domaćih serija Srećni ljudi Porodično blago, koje su zabavile Srbije. No, evo zašto je više nema na malim ekranima. 

“Da ti kaže Duda tebe nešto”, jedna je od čuvenih rečenica Dude u seriji Porodično blago. Prikazivala je sposobnu ženu, koja se bori da preživi u surovim uslovima i nju je glumila Katarina Vićentijević. Bila je to druga zapaženija uloga ove glumice, koja je diplomirala glumu u Novom Sadu u klasi Branka Pleše.

Publika ju je primetila još 1995. godine u Srećnim ljudima, kada je u ulozi Zagorke Patrnožić Zaze, zajedno s Danilom Lazovićem, prosipala fore koje su se prepričavale.

Iako epizodne, po tim ulogama su je ljudi zapamtili i danas je prepoznaju na ulici. Dve decenije kasnije ona živi u svom rodnom Valjevu u kome se bavi glumom.

“Sve vreme sam aktivno u glumi, iako široki auditorijum to ne vidi jer nisam u Beogradu i ne pojavljujem se na televiziji”, objašnjava glumica.

Ovako Katarina izgleda danas (foto: promo)

Ovako Katarina izgleda danas (foto: promo)

Krajem prošele godine je imala premijeru predstave Smrt mletačkog trgovca u matičnom pozorištu, a za svoje pozorišne uloge osvaja i nagrade.

“Radila sam televizijske filmove i serije, nikada pravi film, ali pozorište je ono što se dešava u trenutku, svaki put je drugačije, nema vraćanja. Da me sada pitaju da li hoću ceo život da igram samo film ili pozorište, ja bih rekla pozorište”, kaže Vićentijević.

(Kurir.rs/Noizz)

 


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top