Pokrenuta akcija “Moja pluća su dobro”

Objavljeno: 24.08. 13:52

U prisustvu velikog broja javnih ličnosti i građana Novog Sada na Trgu Slobode održana je manifestacija Moja pluća su dobro, posvećena borbi protiv raka pluća. Cilj ove simbolične manifestcije bio je da ukaže na važnost redovne brige o zdravlju i da po podseti građane da obrate pažnju na zdravlje pluća.

Andrija Gerić

U prisustvu nekoliko stotina građana Novog Sada podršku manifestaciji i kampanji za borbu protiv raka pluća dali su: Jelena Bačić- Alimpić, novinarka i spisateljica, Duško Bogdanović, TV kritičar, odbojkaš Andrija Gerić, pevačica Ena Popov i mnogi drugi.

Akcijom Moja pluća su dobro nastavlja se velika kampanja širenja svesti i borbe protiv raka pluća započeta prošle godine. Manifestacija je već održana u Somboru, a do kraja meseca biće održana i u Nišu, Kragujevcu i Beogradu.

U Srbiji na godišnjem nivou 6.400 ljudi oboli od raka pluća, najčešćeg i najsmrtonosnijeg malignog oboljenja, po čemu je naša zemlja jedna od najugroženijih u Evropi. Najveći broj obolelih od raka pluća čine osobe starije od 65 godina, a u 74 odsto slučajeva bolest se otkriva u odmaklom i metastatskom stadijumu.

Jelena Bačić Alimpić i Duško Bogdanović

Ena Popov

Loading...
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

1 komentar

  1. dragana96dm@gmail.com'

    gaga

    silikoni se na x-ray ne vide, zar ne? :D

    Thumb up 0 Thumb down 0

riri
Hot or not

Samo Rihanna može da izgleda šik u preširokoj odeći

A post shared by 👑Rihanna Liked x2👑 (@rihannasturkey) on Mar 24, 2017 at 10:16pm PDT Mnogo puta do sada smo videli da Rihanna obožava...