Connect with us

Pokrenuta akcija “Moja pluća su dobro”
Vesti

Pokrenuta akcija “Moja pluća su dobro”

U prisustvu velikog broja javnih ličnosti i građana Novog Sada na Trgu Slobode održana je manifestacija Moja pluća su dobro, posvećena borbi protiv raka pluća. Cilj ove simbolične manifestcije bio je da ukaže na važnost redovne brige o zdravlju i da po podseti građane da obrate pažnju na zdravlje pluća.

Andrija Gerić

U prisustvu nekoliko stotina građana Novog Sada podršku manifestaciji i kampanji za borbu protiv raka pluća dali su: Jelena Bačić- Alimpić, novinarka i spisateljica, Duško Bogdanović, TV kritičar, odbojkaš Andrija Gerić, pevačica Ena Popov i mnogi drugi.

Akcijom Moja pluća su dobro nastavlja se velika kampanja širenja svesti i borbe protiv raka pluća započeta prošle godine. Manifestacija je već održana u Somboru, a do kraja meseca biće održana i u Nišu, Kragujevcu i Beogradu.

U Srbiji na godišnjem nivou 6.400 ljudi oboli od raka pluća, najčešćeg i najsmrtonosnijeg malignog oboljenja, po čemu je naša zemlja jedna od najugroženijih u Evropi. Najveći broj obolelih od raka pluća čine osobe starije od 65 godina, a u 74 odsto slučajeva bolest se otkriva u odmaklom i metastatskom stadijumu.

Jelena Bačić Alimpić i Duško Bogdanović

Ena Popov

Loading...
1 komentar

1 komentar

  1. gaga

    25/08/2012 at 11:15 pm

    silikoni se na x-ray ne vide, zar ne? :D

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top