Prati nas

Potresna ispovest manekenke: Zbog tampona mi je amputirana noga!

Život

Potresna ispovest manekenke: Zbog tampona mi je amputirana noga!

Predviđali su joj uspešnu manekensku karijeru, sve dok nije izgubila nogu usled posledica TSS-a (foto: lockerdome)

Predviđali su joj uspešnu manekensku karijeru, sve dok nije izgubila nogu usled posledica TSS-a (foto: lockerdome)

Lauren Wasser, prelepa dvadesetsedmogodišnja manekenka, krasila je kataloge i naslovne strane mnogih časopisa. Modni agenti su joj predviđali blistavu karijeru foto – modela. A onda je jedne večeri, sasvim neočekivano izgubila sve – manekensku karijeru, zdravlje, a umalo i život!

Lauren je tokom menstrualnog ciklusa koristila tampone marke Kotex. Iako je mnogo puta čula da korišćenje tampona može, u vrlo retkim slučajevima, izazvati jako opasno i potencijalno fatalno oboljenje TSS (sindrom toksičnog šoka), ona je verovala da je “ta priča stvar prošlosti, i da je to nešto što se dešavalo 80ih godina prošlog veka”.

Wasserova tvrdi da se oduvek strogo pridržavala uputstva za upotrebu, koje nalaže obavezno menjanje tampona na svakih nekoliko sati. To je učinila i te kobne večeri, neposredno pre odlaska na spavanje.

Sledeće čega se seća jeste da joj je na vrata stana lupao policajac koji je došao da proveri da li je sve u redu, na poziv njene drugarice koja se zabrinula zašto se Lauren ne javlja na telefon.

Odvezena je u bolnicu sa visokom temperaturom, unutrašnji organi su joj otkazivali i doživela je jak srčani udar. Lekari nisu mogli da utvrde šta se zbiva dok nije došao jedan doktor koji je prepoznao simptome i odmah upitao da li koristi tampone.

Laboratorijska analiza je kasnije pokazala je da se radi o sindromu toksičnog šoka. Nažalost, to je prouzrokovalo gangrenu i mladoj manekenki je amputirana desna noga ispod kolena.

KLIKNI OVDE DA PROČITAŠ NASTAVAK…

 Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top