Potresna ispovest manekenke: Zbog tampona mi je amputirana noga!

Objavljeno: 28.06. 02:14

Predviđali su joj uspešnu manekensku karijeru, sve dok nije izgubila nogu usled posledica TSS-a (foto: lockerdome)

Predviđali su joj uspešnu manekensku karijeru, sve dok nije izgubila nogu usled posledica TSS-a (foto: lockerdome)

Lauren Wasser, prelepa dvadesetsedmogodišnja manekenka, krasila je kataloge i naslovne strane mnogih časopisa. Modni agenti su joj predviđali blistavu karijeru foto – modela. A onda je jedne večeri, sasvim neočekivano izgubila sve – manekensku karijeru, zdravlje, a umalo i život!

Lauren je tokom menstrualnog ciklusa koristila tampone marke Kotex. Iako je mnogo puta čula da korišćenje tampona može, u vrlo retkim slučajevima, izazvati jako opasno i potencijalno fatalno oboljenje TSS (sindrom toksičnog šoka), ona je verovala da je “ta priča stvar prošlosti, i da je to nešto što se dešavalo 80ih godina prošlog veka”.

Wasserova tvrdi da se oduvek strogo pridržavala uputstva za upotrebu, koje nalaže obavezno menjanje tampona na svakih nekoliko sati. To je učinila i te kobne večeri, neposredno pre odlaska na spavanje.

Sledeće čega se seća jeste da joj je na vrata stana lupao policajac koji je došao da proveri da li je sve u redu, na poziv njene drugarice koja se zabrinula zašto se Lauren ne javlja na telefon.

Odvezena je u bolnicu sa visokom temperaturom, unutrašnji organi su joj otkazivali i doživela je jak srčani udar. Lekari nisu mogli da utvrde šta se zbiva dok nije došao jedan doktor koji je prepoznao simptome i odmah upitao da li koristi tampone.

Laboratorijska analiza je kasnije pokazala je da se radi o sindromu toksičnog šoka. Nažalost, to je prouzrokovalo gangrenu i mladoj manekenki je amputirana desna noga ispod kolena.

KLIKNI OVDE DA PROČITAŠ NASTAVAK…

 


Loading...

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

severina2
Hot or not

Severinu žestoko iskritikovali zbor izbora haljine za crveni tepih

Severina Kojić pojavila se sinoć na jednom svečanom događaju u Zagrebu u haljini koja je izazvala mnogo komentara.