Prati nas

Poznati oslikali mini Imlek kravice!

Događaj

Poznati oslikali mini Imlek kravice!

Mini Imlek kravice

Nakon izložbe Kravice u gradu koja je pre dve godine krasila centar Beograda, u naš grad su stigle i minijaturne kravice, koje su zahvaljujući velikom broju umetnika i predstavnika medijskih kuća postale prava mala umetnička dela. Oslikavanje figura mini kravica održano je u čast proslave šezdeset godina kompanije Imlek, a povodom Svetskog dana mleka, 1. juna.

Izložba šezdeset, maštovito oslikanih figurica, krasiće izlog Beogradskog kulturnog centra u narednom periodu, a brojnim aktivacijama koje će pratiti projekat biće prikupljena sredstva za deset ustanova za bolesnu i napuštenu decu. Kompanija Imlek je izložbom Mini kravice nastavila niz humanitarnih aktivnosti i promovisanja talentovanih, mladih i afirmisanih umetnika iz cele zemlje.

Povodom 1. juna, kompanija Imlek je donirala različite proizvode iz svog asortimana institucijama za decu koje tradicionalno pomaže već dugi niz godina. To su: Dom za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović“, Dom za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“, Dom za decu „Moše Pijade“ u Zvečanskoj, Dom za decu „Dragutin Filipović Jusa“, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, NURDOR-u i Manastir „Svete Petke“ iz Paraćina.

Projekat Mini kravice je, zahvaljujući kompaniji Imlek, po prvi put realizovan u našoj zemlji, a i šire. Šezdeset poznatih ličnosti iz javnog života Srbije, slikari, dizajneri, glumci, stilisti, učestvovali su u oslikavanju mini kravica i time dali svoj doprinos ovom maštovitom projektu koji, pre svega, ima za cilj da doprinese prikupljanju sredstava za decu bez roditeljskog staranja i bolesnu decu, kao i da promoviše društvenu odgovornost kao osnovni cilj kome svi projekti velikih kompanija treba da teže.

Isred ekipe sajta Tracara.com, jednu od kravica oslikala je urednica Ivanka Rendulić. Ostale ličnosti koje su doprinele da izložba Mini kravice bude realizovana su: Cile Marinković, Slavimir Stojanović, Nebojša Babić, Miša Obradović, Danica Marinković, Ana Ljubinković, Tijana Pavlov, predstavnici UNICEF-a, Tamara Dragićević, Jelisaveta Orašanin, Ivana Rabrenović, Vladimir Vuksanović, Sara Jovanović, Nevena Božović, Mirna Radulović, Leontina i hor Čarolija, Marijana Mićić, Marina Kotevski, Zorannah, Sanja Purić, Beba Dragić, Dr Feelgood, Inspektor Blaža, predstavnici medijskih kuća i brojne druge javne ličnosti.

Dana i Cile Marinković

Vlada Vuksanoivć

Sara Jovanović

Jelisaveta Orašanin

Blaža

A tu je Tračara kravica! :)

Loading...


3 komentara

3 Comments

 1. POW

  01/06/2013 at 4:29 pm

  Sara je prelepa!

 2. Uros

  02/06/2013 at 2:14 pm

  Sara <3

 3. SM123

  02/06/2013 at 2:15 pm

  Sara Jovanovic je prelepa, zelimo novi pesmu! <3 :)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top