Connect with us

Poznati pevaju deci oboleloj od Batenove bolesti
Vesti

Poznati pevaju deci oboleloj od Batenove bolesti

Sergej Ćetković, Željko Vasić, Boris Režak i grupa Frajle nastupiće na velikom humanitarnom koncertu za decu obolelu od Batenove bolesti.

Koncert će se održati narednog utorka, 10. aprila u Domu omladine Beograda, a organizator je Udruženje roditelja dece obolele od Batenove bolesti Život.

Batenova bolest je retka, fatalna, autosomalna, recesivno, nasleđena bolest nervnog sistema, koja počinje u detinjstvu. Deci oboleloj od Batenove bolesti zbog mutacije gena nedostaje jedan enzim, pa se otrovi talože u mozgu i napadaju pojedine centre. Kao rezultat ovoga deca  pate od epileptičnih napada, progresivno gube motoričke funkcije, vid i mentalne sposobnosti, a životni vek  je između 8 i 12 godina. Do danas, lek za Batenovu bolest nije pronađen, ali postoje razne alternativne metode kako bi deci olakšali život. Batenova bolest se trenutno leči u Kini i Americi metodom ubrizgavanja matičnih ćelija u kičmu, koja je dugotrajna i veoma skupa.

Ulaznice za humanitarni koncert mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograda po ceni od 1000 dinara.

Loading...
4 Comments

4 komentara

 1. Somebody

  03/04/2012 at 4:58 pm

  Dobro je to ;)

 2. @Ja@SaM@NeKo

  03/04/2012 at 5:43 pm

  Rasplakala sam se…Zivotni vek im je 8-12 godina..Prema tome ja sam za 2 godine mrtva…Ali hvala bogu ja to nemam….

 3. Lory :)

  03/04/2012 at 6:28 pm

  Treba sve zvezde da odrzavaju humanitarne koncerte,sve je vise bolesne dece nazalost! Mnogo mi je tesko kad procitam ovako nesto!:(((((

 4. ...

  03/04/2012 at 9:47 pm

  Slazem se sa tobom..Rasplaces se…

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top