Prati nas

Predstavljena publikacija Dnevnik

Vesti

Predstavljena publikacija Dnevnik

Publikacija Dnevnik, zbirka intimnih životnih priča žena iz javnog života Srbije, predstvaljena je pre par dana u prepunoj sali Kulturnog centra Grad u Beogradu.

Dnevnik je nastao kao rezultat višegodišnjeg rada beogradske nevladine LGBT organizacije Queeria centar, sa brojnim ličnostima iz javnog života od kojih najveći broj čine žene. Među sagovonicama Dnevnika našle su se i: Biljana Cincarević, Mirjana Karanović, Nadežda Milenković, Aleksandra Janković, Milica Tomić, Vesna Pešić i mnoge druge.

Prisutnima na promociji obratio se Boban Stojanović, direktor Queeria centra i jedan od autora publikacije, koji je objašnjavajući ideju knjige naglasio:

„U Dnevniku smo istraživali fenomen zašto su žene spremnije da stupe u borbu za ljudska prava, zašto im je lakše da prihvate različitosti i šta njih pojedinačno motiviše. Odgovori na ova pitanja su različiti, ali svim sagovornicama zajednička nit je bila preispitivanje. Preispitivanje svega što čuju, vide, preispitivanje svakog političkog, kulturnog društvenog konteksta u kome se nalaze. Upravo zato, tekstove koji se nalaze u ovoj knjizi lišili smo velikih i monumentalnih fraza i izabrali ono što je bila suština razgovora – to je lično iskustvo. Utoliko je ovo i knjiga o odgovornosti“.

Na promociji premijerno je prikazan istoimeni dokumentarni film, a predstavljeno je i on-line izdanje publikacije koje je dostupno na domenu www.qcdnevnik.wordpress.com.

Pored brojnih gostiju, promociji su pristustvovale i slikarka Biljana Cincarević, novinarka Dubravka Duca Marković, glumica, Aleksandra Janković, rediteljka Ana Maria Rossi i mnogi drugi.4 komentara

4 Comments

 1. IVan

  15/01/2011 at 3:55 pm

  A gde je nasa jet seterka Marijana Mateus.. ona ne mora da brine za publicitet i novac… kad je ljubavnica Novakovog oca.. strasno..

 2. M.R.

  15/01/2011 at 4:08 pm

  Svasta!

 3. Kraljica mature

  15/01/2011 at 6:16 pm

  Sve moj do mojega.

 4. savannah fishing charters

  15/02/2012 at 12:27 am

  Well then, i’ll start by saying nice post. Im unsure when it have been pointed out, but once using Chrome I could never find the entire site to load without refreshing many times. Might just be my computer. Thanks.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top