Prati nas

Prešao milijardu na YouTube-u: ovo je tajna spota ‘Starboy’ The Weeknda

Extra

Prešao milijardu na YouTube-u: ovo je tajna spota ‘Starboy’ The Weeknda

27-godišnji pevač The Weeknd ima sve razloge da se oseća kao da je na vrhu sveta. Uživa u ljubavi sa Selenom Gomez, obilazi ceo svet na unapred rasprodatoj turneji, treći studijski album mu je već pola godine u top 10 najprodavanijih albuma na svetu, a sada je, kao šlag na tortu, došla informacija da je spot za prvi singl sa ovog projekta Starboy prešao milijardu pregleda na YouTube-u.

Ovu pesmu ste verovatno dosad već bezbroj puta čuli u klubu, a da li znate šta se krije iza pesme i spota?

Starboy je zapravo izraz preuzet iz jamajčanskog slenga i označava osobu koja je bitan faktor u svom okruženju, koliko god ono malo bilo. The Weeknd se, sasvim logično, opredelio za ovaj termin jer se, iako je po svim parametrima jedna od najvećih svetskih zvezda, nikada nije uklapao u kalup holivudske zvezde koja se smeši sa svih naslovnica i gostuje po svim vodećim TV emisijama.

Kako uz veliku slavu dolazi i velika količina mržnje i negativnih komentara (tzv. hejta), The Weeknd je snimio ovu pesmu uputivši je upravo onima koji ga ne vole, kako bi im ‘natrljao na nos’ sve ono što poseduje (uglavnom se radi o bogatstvu, kućama i luksuznim automobilima koje pobraja u tekstu). Ipak, ovaj ‘opasni’ dečko u trećoj strofi pokazuje i svoju nežniju stranu, pa se tako najviše diči time što je najviše novca potrošio na to kako bi njegova majka uživala najveći mogući luksuz koji može da poseduje.

(foto: Screenshot)

(foto: Screenshot)

Propratni spot, koji je, kao što smo već napomenuli na početku ovog teksta, pregledan preko milijardu puta na YouTube-u, predstavlja veliku metaforu. Video otpočinje ubistvom The Weeknda kakvog znamo iz perioda njegovog najvećeg uspona, što je očigledno prema Baskijat-frizuri koja je bila njegov zaštitni znak sve do ovog albuma. ‘Starog’ The Weeknda ubija novorođeni The Weeknd, koji ima kraću kosu, a čije je novo rođenje predstavljeno krstom koji nosi oko vrata, dok će sličnim nešto kasnije demolirati ceo stan u kom se nalaze nagrade koje je osvojio i platinaste ploče sopstvenih ranijih albuma. Uspeh i odlikovanja više nisu njegov prioritet. Sada je reč o nečemu drugom.

Svako ko je pomno preslušao album Starboy mogao je u njemu da čuje posve drugačijeg The Weeknda, koji je dijamtralno suprotan od onog bezosećajnog momka koji nije poštovao žene i koji je uglavnom pevao o patnji koju im je nanosio. Sa druge strane, Starboy je prepun izliva nežnosti kakve nismo očekivali da ćemo bilo kada čuti od njega (Volim te i ti znaš da bih umro za tebe… Nemoj nikada da prestaneš da me voliš. Znam šta je bol, ali ovo je mnogo više od toga… Ja ne bih bio ništa bez tebe…)

Dokaz da je The Weeknd postao sasvim novi čovek govori i to da je jednu od najpoželjnijih žena sveta, Viktorijinog anđela Bellu Hadid, zamenio Selenom Gomez, koja neguje izgled devojke iz komšiluka i oličenje je ljubaznosti, svedenosti i širenja pozitivne energije.

Loading...


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top