Pročitajte šta je obeležilo drugi dan Web Fest. ME konferencije

Objavljeno: 22.09. 09:31

Brian Wong na Web Fest. ME konferenciji

 

Drugi dan Web Fest .ME konferencije obeležili su sjajni govornici i inspirativne priče. Imali smo priliku da se “prošetamo” kroz sve krajeve sveta i čujemo različita lična iskustva i uspešne priče o poslovanju.

Na početku drugog dana imali smo priliku da čujemo sjajnog Žozea Fontanhasa, osnivača WordPress zajednice u Portugalu i organizatora WordCamp-a. Dan se nastavio sa predstavnicima regionalne internet scene – Milošem Miloševićem, ideatorom projekta mosquito.me i Ivanom Brezakom Brkanom, osnivačem i glavnim urednikom Netokracije, vodećeg regionalnog magazina o internet poslovanju i startupima u jugoistočnoj Evropi.

Jedna od zvezda drugog dana bio je Haukam Vium Li, pionir na vebu, osnivač standarda i CTO Opera Software kompanije od 1999. godine. Njegovo sjajno iskustvo rada na rukovodećim pozicijama i velikim projektima, očaralo je goste konferencije i pokazalo im da se uz rad i motivaciju sve može postići.

Dan su obeležili i Rajan Freitas je suosnivač i vodeći čovek razvojnog tima about.me, sada u vlasništvu kompaije AOL, kao i Rut Bur, SEO direktor u kompaniji SEOmoz, kreator SEO softvera i jedne od najjačih SEO zajednica.

Kraj drugog dana bio je posvećen start-upima. Kao uvod za finale Web-Up-a, Boris Krstović iz Newscurve-a podelio je svoje iskustvo započinjanja i vođenja start-upa, a nakon toga imali smo priliku da čujemo troje finalista. Na sceni Web Fest .ME konferencije zablistali su prestavnici hrvatskog Mediatoolkita, koji su na kraju i odneli pobedu na ovom konkursu, kao i dva predstavnika iz Srbije, Vet-Cloud i Moja garaža. Pobednik dobija priliku da se predstavi na TC Disruptu u Njujorku.

Panel diskusija

 

 
Loading...
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

zayn malik
Hot or not

Zayn Malik se ofarbao u zeleno

Zayn Malik, nekadašnji član sastava One Direction, ne prestaje da eksperimentiše kada su frizure u pitanju, a kako ima neverovatan uticaj na postavljanje trendova, slično kao...