Prati nas

Pročitajte šta je obeležilo drugi dan Web Fest. ME konferencije

Vesti

Pročitajte šta je obeležilo drugi dan Web Fest. ME konferencije

Brian Wong na Web Fest. ME konferenciji

 

Drugi dan Web Fest .ME konferencije obeležili su sjajni govornici i inspirativne priče. Imali smo priliku da se “prošetamo” kroz sve krajeve sveta i čujemo različita lična iskustva i uspešne priče o poslovanju.

Na početku drugog dana imali smo priliku da čujemo sjajnog Žozea Fontanhasa, osnivača WordPress zajednice u Portugalu i organizatora WordCamp-a. Dan se nastavio sa predstavnicima regionalne internet scene – Milošem Miloševićem, ideatorom projekta mosquito.me i Ivanom Brezakom Brkanom, osnivačem i glavnim urednikom Netokracije, vodećeg regionalnog magazina o internet poslovanju i startupima u jugoistočnoj Evropi.

Jedna od zvezda drugog dana bio je Haukam Vium Li, pionir na vebu, osnivač standarda i CTO Opera Software kompanije od 1999. godine. Njegovo sjajno iskustvo rada na rukovodećim pozicijama i velikim projektima, očaralo je goste konferencije i pokazalo im da se uz rad i motivaciju sve može postići.

Dan su obeležili i Rajan Freitas je suosnivač i vodeći čovek razvojnog tima about.me, sada u vlasništvu kompaije AOL, kao i Rut Bur, SEO direktor u kompaniji SEOmoz, kreator SEO softvera i jedne od najjačih SEO zajednica.

Kraj drugog dana bio je posvećen start-upima. Kao uvod za finale Web-Up-a, Boris Krstović iz Newscurve-a podelio je svoje iskustvo započinjanja i vođenja start-upa, a nakon toga imali smo priliku da čujemo troje finalista. Na sceni Web Fest .ME konferencije zablistali su prestavnici hrvatskog Mediatoolkita, koji su na kraju i odneli pobedu na ovom konkursu, kao i dva predstavnika iz Srbije, Vet-Cloud i Moja garaža. Pobednik dobija priliku da se predstavi na TC Disruptu u Njujorku.

Panel diskusija

 

 Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top