Prati nas

Promena pola može ubiti Bruce Jennera

LGBT

Promena pola može ubiti Bruce Jennera

Opasno po život (foto: WENN)

Opasno po život (foto: WENN)

Operacija promene pola za koju se već duže vreme priprema Bruce Jenner može mu doneti mnogo zdravstvenih problema, a neki od njih mogu imati i fatalan ishod.

Hirurg koji je posvetio celu svoju karijeru radu sa osobama koje žele da promene pol došao je do određenih zaključaka koji su zabrinjavajući za sve one koji se u kasnom životnom dobu opredele za ovako krupan korak.

“Promena pola nije nimalo jednostavan proces, a kao što je poznato to traje godinama zbog konstantnih razgovora sa psiholozima, kao i zbog primanja hormonske terapije. Estrogen koji svi pacijenti primaju nije preporučljiv osobama starijim od 55 godina jer to u zabrinjavajuće velikom broju slučajeva dovodi do koagulacije, srčanog udara, pa čak i do smrti”, upozorava ovaj hirurg.

Bruce Jenner koji ima 65 godina je prešao preporučljivu granicu i to za celih 10 godina. Ipak, njegova želja da ostatak života provede osećajući se potpuno zadovoljno u svom telu je veća od svih strahova. Njegov proces promene pola, koji je i dalje obavijen velom tajni, započeo je prošle godine nakon što je uklonio Adamovu jabučicu, a u izjavi koju je dao policajcima nakon lančanog sudara u kom je učestvovao ove godine izjavio je da prima hormonsku terapiju.1 komentar

1 komentar

  1. watt

    26/02/2015 at 10:44 pm

    preživio je Kardashian-ke, i ovo će…

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top