Prati nas

Protest povodom ukidanja ‘Utiska nedelje’!

Televizija

Protest povodom ukidanja ‘Utiska nedelje’!

'Vratite nam Utisak'!

‘Vratite nam Utisak’!

Produkcijska grupa Mreža najavila je protest zbog prekida emitovanja emisije Utisak nedelje za nedelju, 12. oktobar, u 21 čas ispred zgrade televizije B92. Skup nosi naziv Kome treba Utisak, a na njemu će se pojaviti i autorka emisije Olja Bećković, piše Danas.

U pozivu skupa, u kojem se ne pominje da će doći i Bećkovićeva, navodi se “gosti ove nedelje budite vi”. Teme razgovora će biti koji su razlozi da se sa televizije pređe na kanal, da li privatizacija i poslovni interesi dozvoljavaju ultimatume, ima li cenzure, da li je za otpor dovoljna pojedinačna hrabrost ili se moramo uključiti svi, da li sudbina Utiska zavisi i od vas,

Skup ispred B92 podržala su juče i novinarska udruženja UNS i NUNS koja su pozvala svoje članove da se okupe u nedelju.

Redakcija Tracara.com


Loading...
3 komentara

3 Comments

 1. Micka

  09. 10. 2014. at 14:03

  Cenzura cenzura, vraćamo se u 90-te velikim koracima!

 2. Nada

  09. 10. 2014. at 14:43

  Ovo je baš zanimljiv povod za proteste građana. Najpre, pokazuju svest da brane slobodu medija. Zatim, dokazuju da im je TV i ova emisija toliko bitna da zaboravljaju najvažnije probleme zbog kojih većina živi u siromaštvu. Najzad, zaboravljaju da je gospođa Bećković u međuvremenu postala prava tajkunka, te da je samo honorar za tu emisiju stravično veći od zarađenog i ne/isplaćenog minomalca radnika. Ostaje i pitanje: kad i koliko je puta Olja Bećković u emisiji ugostila obične ljude, otpuštene i nezaposlene građane i druge gubitnike tranzicije? Protesti i štrajkovi radnika i seljaka u medijima su najčešće zaboravljeni ili tendenciozno predstavljeni, u korist poslodavaca i aktuelnih vlasti. Od toga nije odstupala ni Bećkovićeva.

 3. Boban

  09. 10. 2014. at 17:05

  Tuzno je sto mediji rade za drzavu i njene interese koji su najcesce protiv obicnog naroda ili sluze tome da zamajavaju isti dok se nema para za osnovnu egzistenciju. Beckovickova mi nikad nije bila omiljena kao lik ali netreba zabraniti emisije ovog tipa jer one sluze tome da se ukaze na probleme u drustvu, kad drzavu vec nije briga za obicnog radnika i seljaka. Emisija treba da ostane a dali je Beckovicka kvalifikovana da je vodi to ostavljam struci da odluci.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top