Prati nas

Prve svađe u Boruki – nova pobeda Matamba!

Prve svađe u Boruki – nova pobeda Matamba!

Matambo još jednom pobeđuje, a poraz pokreće prve svađe u Boruki – I na Ostrvu odbačenih se vode borbe – Jelena je bolja od Mie, Aleks je otišla po Tajni imunitet, ali neuspešno!

Matambo i Boruka čekaju novu borbu za imunitet. Ognjen od plemena traži da svako da sve od sebe, a pitanje da li će tako i da bude upućeno je prvenstveno Aleksandri, kako bi znali da li mogu da računaju na nju. Ona obećava maksimum, a Stanija je podržava i kaže kako misli da je Aleksandra promenila mišljenje i da više ne želi da napusti pleme. Kod ljubičastih je nastala mala pometnja, jer zbog gostiju koji su im pokazali kako se snalaziti u prirodi nisu stigli da donesu vodu i pripreme drva za vatru, pa su u rasulu dočekali noć. Ali raspoloženi su i veseli zbog prve pobede, a i obilno su večerali, pa puni optimizma čekaju sutrašnju borbu.

I na Ostrvu odbačenih se vode borbe. Naime, odbačeni nisu otpisani do kraja, jer takmičari koje je pleme odbacilo imaju šansu za povratak. Oni će se boriti u duelima, a pobednik svih duela stiče pravo da se vrati u ujedinjeno pleme. Takođe, on će izabrati  jednog stanovnika Ostrva odbačenih koga će povesti sa sobom. Prvi duel je rezervisan za Jelenu i Miu. One moraju da drže totem na štapu koji će, kako igra odmiče, biti sve duži. Iako su obe takmičarke maksimalno koncentrisane, Jelena odnosi pobedu i kao dodatnu nagradu dobija testeru i krompir. Šminkerka ističe da je gospođa Begović izuzetan protivnik, iako stalno govori da nije dovoljno jaka i nagoveštava da će u slučaju da pobedi u svim duelima, u ujedinjeno pleme povesti upravo glumicu.

No do tada će se još mnogo odbačenih da se pridruži Mii i Jeleni, a iz kog će plemena biti sledeći pokazala je igra ragbi u pesku. U označenim poljima u pesku, zakopani su džakovi, koje treba pronaći i vratiti na startnu poziciju drugog plemena. Budući da je reč o ragbiju, fizički kontakt je dozvoljen, kao i borba oko džaka. Igra se sastoji iz nekoliko etapa i za svaku se određuju timovi. Kako Boruka ima dva igrača više, Ognjenovom odlukom u borbi za imunitet ne učestvuju Ava i Milan. Svaki donet džak donosi jedan poen, a ko prvi skupi tri poena, osvaja imunitet.

U prvoj rundi borili su se Radovan i Neven za Matambo, a za Boruku Ognjen i Sebastian. Andrija njihov duel ocenjuje kao borbu Titana, a tako je i bilo. Iako je Radovan prvi došao do džaka, Ognjen i Sebastian su u stilu američkih kvoterbekova uspeli da ga savladaju, otmu mu plen i zabiju prvi gol za narandžaste.

 

U sledećoj rundi borile su se žene: Aleksandra-Stanija protiv Maje-Martine. Ženski tim ljubičastih je bio izuzetno spretan, bilo je tu dodavanja, varki i lavovske borbe, jer je Stanija ponovo upotrebila svu svoju snagu kako bi ukrotila Martinu, ali poen je ipak pripao Matambu. Treća runda imala je tročlane ekipe: Aleks, Vlada i Žare protiv Kristine, Nikole i Marka. Šestorka je kopala, kopala i kopala, sve vreme netremice motreći na poteze protivnika…. Na kraju je Marko izveo fenomenalan potez i potpuno sam, neometan stigao do cilja. 2:1 za Matambo!

Sada ih je samo jedan poen delio od pobede, za koju su na kraju igrali Neven, Martina i Maja Lena, dok su izjednačenje pokušali da izbore Ognjen, Aleks i Stanija. Ali ljubičasti su još jednom pokazali da su odlični taktičari: dogovor je bio da ko pronađe džak kaže “Ća je je“. To je šifra koja označava da se počne sa zagovaranjem protivničkog plemena, da bi onaj ko je pronašao džak uspeo bezbedno da otrči do startne pozicije i tako osvoji poen. Magične reči je izgovorio Neven, a Martina i Maja su uspešno zaustavile Ognjena i Staniju, paMatambo zasluženo po prvi put odnosi totem u svoj kamp. Boruki se „smeši“ Plemenski savet, a jedna njihov član će pre toga ići u potragu za Tajnim imunitetom. Po želji poglavice Marka i njegovih saplemenika, Aleks dobija tu šansu. U Matambu s eiskreno nadaju da će ga pronaći, ali ona nema snage ni koncentracije za to, i brzo odustaje.

Nakon poraza, razočarana Boruka upada u prepirke. Sve počinje kada Stanija optuži Aleks da je namerno pustila Nevena da pobedi i da je izdajnik plemena.”Mislim da ga je pustila, jer nije ni progovorila kad je on izvadio jastuk iz peska,” tvrdi Stanija.

Članovi Boruke različito reaguju: za Vladu su ovo teške reči, Ognjen smatra da je ružan gest. “Mnogo je ružno što je Stanija rekla da je Aleks izdajica u trenutku kada Aleks nije tu. Ja imam svoje mišljenje koje ću zadržati za sebe dok se ona ne vrati. Onda ću s njom da popričam i da vidim šta je zaista bilo,” kaže poglavica Ognjen.

Sebastianu je sve sumnjivo.”Jedini zadatak u toj borbi je bio da pazi Nevena. Oni su sve vreme bili jedno pored drugog, pričali… Neven je uspeo da pretrči pola terena, dok Aleks nije ispustila nijedan glas. Ne bih hteo da je optužujem za nešto, ali svima nam je to pomalo sumnijivo,” smatra on.

Taman kad se završila rasprava o Aleks, Stanija pokreće novu temu i optužuje muškarce da se odvajaju od žena. Smeta joj što se stalno izdvajaju kad prave neke dogovore, a Ognjen je pita zašto joj nije smetalo kad su se odvajali dok su pravili dogovore oko gradnje kuće. Ava je razočarana ovim raspravama. “Pleme Boruka se pretvorilo u cirkus i ludu kuću. Ali ne svi! Momci su isti kakvi su i bili,” kaže Ava, koja kao i Aleksandra ne podržava Staniju u njenim optužbama.

 

Milana je sve ovo razgoropadilo i prebacuje im da imaju više vremena za dokona razmišljanja, a onda dodaje da žene jedu više od muškaraca iako su duplo lakše i pet puta manje rade. Staniju njegovi komentari mnogo i ne dotiču, pa ga moli da joj ne priča priče za malu decu. Dva poraza za redom pokrenula su lavinu, koju će možda primiriti sutrašnja borba za lični imunitet.


Loading...
9 komentara

9 Comments

 1. Still number one

  27. 03. 2012. at 22:56

  Bravo!
  Navijam za njih.

 2. sandra

  28. 03. 2012. at 00:12

  Matambo pleme je odabir ne tako jakih takmicara ali sa divnim osobinama i humorom.. Oni su bas super.. Dok Boruka samo gleda da pobedi i nekako mi nisu prirasli za srce.. :))))
  Jedva cekam sledecu epizoduuu

 3. Nickii

  28. 03. 2012. at 10:28

  Ja navijam za Boruku :D Imaju bolje pojedinacne takmicare, bolje osobe. U Matambu mi skoro svi idu na zivce, pocevsi od Nevena :P
  Stanija uzasno nervira, svadjalica.

 4. Nickii

  28. 03. 2012. at 10:59

  Ja navijam za Boruku :D Imaju bolje pojedinacne takmicare, bolje osobe. U Matambu mi skoro svi idu na zivce, pocevsi od Nevena :P

 5. Djole i Vanja

  28. 03. 2012. at 13:36

  Joooj sto nas nerviraju …. STANIJA JE ZAKON! AVA je glupa… krmaca jedite govna svi!

 6. si

  28. 03. 2012. at 14:39

  Stanija je naaaajgluplja osoba na svetu!!! Umirem od smeha kad sama sebe hvali kako je pametna.

 7. Betty Boop

  28. 03. 2012. at 14:49

  Stanija je dno dna!

 8. ana

  28. 03. 2012. at 17:24

  imala sma prilike i da budem u drustvu doticne Stanije, sve ukupan utisak je da je ona los covek

 9. tree hill

  02. 04. 2012. at 21:16

  Ava je jako glupa i samo lupa …ona ce da nam prica o nekom moralu…a i ona djubrad sto izbacise Staniju ,nisu bas nesto posebno pametni…Vlada me je iznenadio sto je za nju glasao …Ava se pali na Vladu i zato mrzi Staniju i Aleksandru…

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top