Prati nas

Pukli: kraljevska porodica na rubu bankrota

Hot!

Pukli: kraljevska porodica na rubu bankrota

(foto: Daylol)

Grcaju u dugovima! (foto: Daylol)

Kraljica Elizabeth je primorana da se iseli iz Buckinghamske Palate jer je kraljevska porodica pretrpela finansijski šok i skoro je na ivici bankrota.

Divlji, avidni šopingholičari poput princa Harryja i njegovog strica princa Andrewa su ugrozili porodični budžet i skoro upropastili blistavu budućnost House of Windsora.

“Niko nije mogao da poveruje da će se nešto ovako dogditi, ali dan naplate dugova je konačno tu”, rekao je jedan od starijih radnika u palati za magazin Globe.

Teško podnosi lagani propast! (foto: Thecourtjeweller)

Teško podnosi laganu propast! (foto: Thecourtjeweller)

Zvona su zazvonila još prošlog meseca kada je 89-godišnjoj kraljici Elizabethi podnet godišnji račun, pa je odmah sazvala porodični sastanak i odmah donela mere štednje vredne nekoliko stotina miliona dolara.

– Princ Charles će morati da se strpi sa nastavkom procedura za razvod braka, vrednog 400 miliona dolara sa svojom suprugom Camillom.

– Harry i Andrew će pod hitno prestati da troše milione na alkohol, žene i žurke, koje uključuju opijate.

– Princ William je obavešten da mora da zadrži svoj posao kao pilot privatnog helikoptera, koji mu donosi samo 60 000 dolara godišnje.

Rekonstrukcija od 250 miliona dolara! (foto: Wikipedia)

Rekonstrukcija od 250 miliona dolara! (foto: Wikipedia)

Još jedna finansijska bomba koja je pala na porodicu jeste i obaveštenje koje je primila kraljica da što je brže moguće se otpočne sa popravkom Buckinghamske Palate, koja je na ivici propadanja i čije će renoviranje koštati 250 miliona dolara, što je u poređenju sa njihovim budžetom, od samo 2.2 miliona dolara, previše.

“Kraljica nije ni imala pojma da su zapali u tako ozbiljne probleme. Njen finansijski savetnik je krio istinu, misleći da će ona uskoro preminuti, te da se neće suočiti sa problemom gubitka svog voljenog doma”, rekao je izvor blizak porodici.

Po hitno održanom sastanku, kraljica je odlučila da svoju palatu od 775 soba zameni drugim privremenim prebivalištem, plašeći se da bi njeno zdravlje i život mogli biti ugroženi. Ako se odluči da napusti Buckinghamsku Palatu, bio bi to prvi put da se jedna generacija kraljeva odseli, još od davne 1837. godine, kada je kraljica Victoria proglasila ovo mesto kraljevskim domom.

Ko je ovde kriv za propast? (foto: PA)

Ko je ovde kriv za propast? (foto: PA)

“Elizabeth je živela tamo i preživela bombardovanje u Drugom svetskom ratu i insistira da ostane jer je neće uplašiti napukla tavanica ili propali zidovi. Ali, čini mi se da neće imati drugog izbora”, nastavlja izvor, dodajući da su već arhitekte najavile da postoji mogućnost da će neko ozbiljno biti povređen od posledica strujnog udara, pa zato hitno apeluje na hitnu rekonstrukciju.

Osoblje je već postavilo kante u kojima kaplje voda, ne bi li sačivali istorijska umetnička dela koja su neprocenljiva vrednost palate, a koja, s druge strane, prete da budu uništena. Pored toga, princeza Anna je nedavno izbegla sigurnu smrt kada je pala cigla sa plafona i udarila je direktno u glavu dok je sedela u salonu.

“Zidovi pucaju, ima otrovnog azbesta, grede su trule, čak je i privatni toalet kraljice načisto uništen zbog loših cevi. Ona je iznajmila kraljevske dvospratne apartmane u St. James, u Londonu, koji koštaju 750 000 dolara godišnje, i sve to zarad smanjenja troškova u Palati”, kaže izvor.

Loading...


7 komentara

7 Comments

 1. ikaccc

  12/07/2015 at 2:18 pm

  A oni nista ne rade, samo sede i misle da ce 250 miliona sami da se skupe… Jos zaboga mora kraljevski apartman da se uzme, bolje neku vilu za duplo manje pare da je kupila.

 2. Maya

  12/07/2015 at 3:14 pm

  Old news… NYDaily News je objavio ovaj isti tekst u Septembru prosle godine…Lako mi je za Royal Family, i da jesu u krizi izbavice se. Vise ne znate o cemu da pisete pa trazite tekstove po stranim novinama i prevodite, mogu i ja sad otvoriti tako neki sajt. Vratite se pisanju dogadjaja o Parovima itd….Zar nije ovaj sajt za to?!

 3. Kako DIVA od Karleuša

  12/07/2015 at 5:30 pm

  Marko Gajić, neinformisana si tračara! Ta kraljevska porodica je jedna od najbogatijih na svetu. Oni će bankrotirati kad ne bude narkomana, kad ljudi budu vozili auta na prirodna ulja, kad se budu lečili bilje, … Nikad neće bankrotirati. Samo od prodaje nafte imaju između 60 i 80% zarade. Ti šeici koje je MI6 i dovela tu gde jesu zadržavaju siću. Uostalom, koliko imanja po svetu oni imaju. Nemaju baš nikakve šanse da bankrotiraju.

 4. @KakoDivaodKarleusa

  12/07/2015 at 6:40 pm

  Toliko si opterecen Jelenom Karleusom da i u ovakvim temama ne mozes bez nje;-)Izgleda da si najveci fan:-).Pa realno?:D

 5. *jaaa*

  12/07/2015 at 9:56 pm

  ma nemoj…

 6. maki

  12/07/2015 at 10:27 pm

  Prvo, pismenost onoga ko je pisao tj. prevodio ovaj tekst je na nezavidnom nivou. Da li zaista postoji budala koja ce povjerovati u ovu glupost LOL

 7. Kako DIVA od Karleuša

  14/07/2015 at 9:27 am

  @KakoDivaodKarleusa,
  Jeco, to mi je nick. Smetati! Baš lepo. Parodija, Jeco. Parodija. Nemoj da se širiš. Bićeš još ružnija nego što jesi.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top