Prati nas

Reci NE nasilju u porodici!

Vesti

Reci NE nasilju u porodici!

Podržite ovu akciju!

Svaka druga žena u Srbiji u jednom trenutku je bila žrtva nekog vida nasilja u porodici (fizičkog, psihičkog, seksualnog, ekonomskog), a tokom 2011. godine je ubijeno 28 žena. Pozivamo vas da na sve načine podržite akciju Udari mene a ne žene.

Kompanija Avon, u okviru svog programa Reci NE nasilju u porodici, pokrenula je novu kampanju koja za cilj ima podizanje svesti i edukaciju javnosti o ovom problemu.

Kampanja pod nazivom Udari mene a ne žene okupila je naše poznate sportiste, šampione u borilačkim veštinama, koji će dati svoj doprinos i poslati snažnu poruku da nasilju nije mesto u porodici i društvu već isključivo u sportu.

Akciji pod sloganom Udari mene a ne žene su se pridružili Nenad Borovčanin, bokserski šampion Evrope u kruzer kategoriji u verziji WBO i Milan Jovanović Strongman, trostruki šampion u kategoriji WPA i GPC u dizanju tereta i takmičar u kategoriji strongman.

Zajednički cilj svih učesnika je aktivno suprotstavljanje agresivnim oblicima ponašanja i nasilju u porodici, čije su žrtve najčešće žene i deca. Psihičko i fizičko maltretiranje na kućnom pragu, koje je veoma prisutno u našoj svakodnevnici, a često traje dugi niz godina, skriveno od pogleda okoline, ostavlja teške emotivne posledice i otvara brojna socijalno-ekonomska pitanja za čije rešavanje je neophodna šira društvena podrška.

Kao vrhunski profesionalni sportista i aktivan borac za popularizaciju sportske kulture i boksa kao plemenite veštine, Nenad Borovčanin se priključio akciji i poručuje mladima: „Udarci su dozvoljeni samo u sportskoj areni ili borilačkom ringu, gde se ispoljava fizička snaga prema sportskim pravilima, u viteškom duhu. Nasilju nije mesto u porodici, gde od malena treba negovati odnose pune ljubavi, poštovanja i tolerancije”. Takođe, edukacija mladih kroz školovanje i bavljenje sportom će im usaditi prave životne vrednosti koje treba vratiti u naše društvo, rekao je Borovčanin.

Kampanja Udari mene a ne žene ne poziva na nasilje, već naprotiv, podstiče muškarce da izvan sportskih borilišta fizičku snagu ne pokazuju prema slabijima od sebe, nego da svoju energiju usmere ka ostvarivanju pozitivnih životnih ciljeva.

Tokom kampanje, putem prodaje posebno dizajniranih proizvoda za hrabrost, biće prikupljena sredstva u okviru Avon Fondacije koja će biti donirana u humanitarne svrhe.

Reci NE nasilju u porodici

 


Loading...
7 komentara

7 Comments

 1. Anna

  29. 06. 2012. at 15:03

  Svaka cast!!

 2. Coffee_fan

  29. 06. 2012. at 15:34

  Boze,ova akcija ima samo jedan komentar,a teks o nekim nabedjenim zvezdama po 60-ak…….

 3. Nikica

  29. 06. 2012. at 15:39

  Jel to onaj Strongman sto brani Karleusu? Apsurdno!

 4. okano :)

  29. 06. 2012. at 16:45

  @nikica
  vazno je da si ti dosla, da na ovaj post govoris o jeleni karleusi.. sjajna akcijaaaa

 5. Starships

  29. 06. 2012. at 17:30

  protiv ovoga sam!!! BATINE TREBAJU DA DOBIJAJU SVI KADA ZASLUZE!!!

 6. Coffee_fan

  29. 06. 2012. at 18:13

  @Starships,po toj tvojoj logici i ti ih ZASLUZUJES,zbog glupog posta…..

 7. Max

  30. 06. 2012. at 07:55

  Ovi sto su kliknuli na povraticu verovatno umesto mozga imaju kacamak !

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top