Prati nas

Seka Aleksić: Ne daj se, kraljice

Hot!

Seka Aleksić: Ne daj se, kraljice

 

Seka o problemima žena u Srbiji

Po ugledu na svetske zvezde i neke od domaćih zvezda počele su da se bave osvešćivanjem javnosti kada su tabu teme u pitanju. Folk pevačica Seka Alekisić iskreno iznosi razne stavove na svom blogu.

U novom blog postu ona savetuje žene da budu odgovornije kada se radi o njihovom zdravlju. Poručuje im da koriste kontracepciju, jer seks više nije tabu tema. Kontracepcija će žene zaštiti od raznih polnih bolesti, koje vrebaju i, kako kaže Aleksićeva, ‘‘odavno je rečeno BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI”.

Glavna tema Sekinog posta jesu rak materice i rak dojke. Pevačica poručuje: ”…Manite se raznih tekstova u kojima piše koje žene spadaju u rizičnu kategoriju, a koje ne, ne računajte ni na genetsko nasleđe ukoliko se u vašoj porodici  generacijama u nazad ova opaka bolest nije dogodila. Imajte na umu da SVAKOJ ŽENI  MOŽE DA SE DESI!”.

Seka se osvrnula na još jedan ozbiljan problem u našoj zemlji, koji se tiče muško-ženskih i porodičnih odnosa. U pitanju je zlostavljanje žena.

“U vezi, ili braku, ukoliko JEDNOM ali JEDNOM vaš muškarac nastupi agresivno prema vama, ako vam JEDNOM udari šamar – ne obazirite se ni na šta, pokupite se i idide. Šta god on rekao, koju god priču vam “prodao”, na kakav god afekt se vadio, URADIĆE TO PONOVO. Svesna sam mnogih stvari: i nemaštine, i srama, ali ne dozvolite da budete žrtva nekog ko se iživljava nad vama, nemojte da ćutite, obratite se za pomoć, nemojte se fizički suprostavljati, već prosto se obratite nadležnim institucijama. Ja se nadam da će ova država da se više posveti i poradi na zaštiti žene”, poručuje pevačica.

O čemu je Seka još  pisala pročitajte ovde.

Loading...


11 komentara

11 Comments

 1. Aries

  23/05/2013 at 10:26 am

  Ah, dozivela sam prosvecenje. Nisam, znala da postoji kontracepcija.

 2. Natasa

  23/05/2013 at 11:17 am

  Opet ovi Arijesini nepotrebni zarezi. :)

 3. Tara

  23/05/2013 at 11:18 am

  E, svarno vise.

 4. Aries

  23/05/2013 at 11:20 am

  Devojko, jel tebi fali koja daska? A?

 5. Maja

  23/05/2013 at 11:39 am

  Prikladan citat iz serije Will&Grace

  Will: I quit because I want to do something meaningful with my life. And I know what it is… Writing!
  Karen: Well, then I know what I’m not going to be doing… Reading!

 6. Tiana

  23/05/2013 at 11:50 am

  Ja mislim da je ovoj zemlji zaista potrebno Sekino “osvescivanje” nacije, ne znam sta bismo bez ovih njenih mudrih reci :D

 7. hmmm

  23/05/2013 at 12:24 pm

  Ja pozdravljam ovaj sekin post, jer vjerujte mi da se mnogo zena i djevojaka poistovjecuje sa njom i super je ako jedna od sto poslusa njen savjet, svi mi znamo i sami to sto ona prica, ali njen zadatak kao poznate osobe je da bude primjer i da iskoristi svoj glas koji evo mi svi citamo. pa evo zapitajte se koliko djevojaka, zena nikada nije uradilo papa test, koliko ih nikada nije koristilo kontracepciju, koliko ih je dopustlo i dopusta premlacivanje, pa pobogu ako je udari on nju voli tako kod nas razmislja vecina, jer njegovo jedno volim te ljubavi i necu vise rijesava sve. Djevojke budite sebi najprece, volite svoje tijelo, volite sebe, ako se vi same nebudete cuvale vjerujte da nece niko i zapamtite da je bolje biti sam nego sa svakim.

 8. Just smile

  23/05/2013 at 12:39 pm

  Hahaha,ova Aries u svakoj corbi mirodjija.

 9. usa

  23/05/2013 at 2:10 pm

  Dobro je zena rekla. :)

 10. Mixy

  23/05/2013 at 3:10 pm

  E, bez ove ženturače se ne može. Koliko se samo puta udavala, pa je rešila da svima deli savete. O ovakvim temama pišu mnogobrojne novine, nije potrebno da nam i ova GUSKA daje svoje mišljenje, jer ni malo nije kompetentna! Nastavi da stičeš popularnost pevanjem, a ne da se praviš da si ”učena” žena koja želi da pomogne ovoj naciji. Jadni mi bez tebe, pomrećemo! :(

 11. 1 2 3

  23/05/2013 at 3:53 pm

  dobri saveti

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top