Prati nas

Seks, suze i znoj: Najkontroverznije modne kampanje

Moda

Seks, suze i znoj: Najkontroverznije modne kampanje

Seks prodaje, zar ne?

Seks prodaje, zar ne?

Poznati modni dizajneri spremni su na svakakve poteze, u cilju što bolje prodaje svojih proizvoda. Seks, suze i znoj – sve za marketing!

U nastavku pogledajte neke od kampanja na koje niko nije ostao imun – neke su bile oštro iskritikovane, neke čak i zabranjivane.

Tom Ford For Men (harpersbaazar)

Tom Ford For Men (harpersbaazar)

Poznati modni dizajner Tom Ford nikada nije odbijao mogućnost da šokira javnost, skoro svakak njegova reklamna kapanja u sebi nosi seksualnu poruku. Međutim nijedna nije uspela da uzdrma javnost kao parfem ”Tom Ford For Men”. Kao što vidite u reklamnoj kampanji pozira ženski model koji između svojih butina i golih grudi drži bočicu parfema.

Kampanja unhate

Kampanja unhate

Prodavnice brenda United Colors of Benneton u Parizu bile su ukrašene kontroverznim fotografijama političkih i verskih lidera koji se ljube. Ova kapanja imala je jasan cilj – mir u svetu, i da prestanu da se mrze ljudi koji su druge nacionalnosti, vere ili seksualnog opredeljenja. 

Sisley (foto: sisley)

Sisley (foto: sisley)

Međutim, nije Benetton jedini koji uspeva u stalnom provociranju javnosti. Sisley je brend koji mu je za petama i jedan od retkih koji uspeva konstantno da šokira i iznenađuje javnost.  U ovoj kampanji za Sisley vidimo kravlje mleko razliveno po licu modela.Sumanuto, rekli bi…

gucci

Jedna od najpopularnijih modnih kuća Gucci, poznata je po ekscentričnim reklamama koje zahtevaju pažnju. Jedna od takvih jeste ova, na kojoj ženski model stoji naslonjen na zid, pokazujući stidne dlačice obrijane u obliku slova G, zaštitnog znaka brenda, dok ispred nje kleči muškarac.
Dolce & Gabbana (foto: dolcegabbana)

Dolce & Gabbana (foto: dolcegabbana)

 Još jedna u nizu uvredljivih reklama jeste ona za brend Dolce & Gabbana, na kome polunag muškarac drži ženu na podu, dok se iznad njih nalaze tri muškarca. Ova reklama je bila zabranjena u mnogim državama i okarakterisana kao seksualno nasilje i spuštanje žene na niži nivo.
YSL OPIUM

YSL Opium (foto: elle)

Još jedna kampanja koja je okarakterisana kao izuzetno kontroverzna jeste ona na kojoj Sophie Dahl pozira naga u veoma izazovnoj pozi za parfem Opium. Reklama koja se neko vreme pojavljivala na bilbordima, okarakterisana je kao degradirajuća za žene i kao suviše provokativna da bi se nalazila za javnost.
0c85290c

Poznato lice modnog brenda Calvin Klein, Lara Stone u ovoj reklamnoj kampanji pozira sa tri muška modela. Reklama je opisana kao neprikladna i nepremerena.

Marc Jacobs (foto: vogue)

Marc Jacobs (foto: vogue)

Na prvi pogled ova reklama nema ništa provokativno u sebi. Ali, kada se upitamo Ko je ovo dete i zašto drži parfem između nogu percepcija se menja. Sedamnaestogodišnja Dakota Fanning izgleda kao četrnaestogodišnjakinja, a ova reklama je ubrzo zabranjena.

Calvin Klein (foto: elle)

Calvin Klein (foto: elle)

Jedna od prvih reklama koje su šokirale svet bila je reklama za džins Calvin Klein. ’’Želite li da znate šta se nalazi između mene i mojih Kelvinki? Ništa” kaže petnaestogodišnjakinja koja se tada pojavljuje na promo materijalu.
Versace (foto: harpersbaazar)

Versace (foto: harpersbaazar)

I poslednja, ali ništa manje kontroverzna jeste kampanja modnog brenda Versace iz 1994. godine, na kojoj Claudia Schiffer pozira u sa potpuno nagim muškim modelom. Ovu kampanju opisali su kao isuviše seksi.


Loading...
2 komentara

2 Comments

  1. Mina

    28. 11. 2014. at 00:38

    Pa ove slike su smesne naspram slika nasih starleta i pevaljki!

  2. Svekrva

    28. 11. 2014. at 01:21

    S tim da iza obrijane Gucci i YSL za Opium isto stoji Tom Ford koji je tada bio kreativni direktor tih kuća :D

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top