Prati nas

Šta su novi trendovi u ponašanju korisnika drušvenih medija?

Vesti

Šta su novi trendovi u ponašanju korisnika drušvenih medija?

Rečnik digitalnih medija

Odgovor na ovo pitanje dalo je Wave istraživanje, čija je prezentacija prošle nedelje održana u sali Beogradske filharmonije. Prezentaciji istraživanja Wave 6 prisustvovali su brojni predstavnici medija, domaćih i internacionalnih kompanija i najuticajniji predstavnici online zajednice u Srbiji.

Wave panel

Wave 6 predstavlja najveće svetsko istraživanje o upotrebi društvenih medijima, u kome učestvuju 62 zemlje sveta. Već šest godina se sprovodi na globalnom nivou, a ove godine istraživanje je sprovedeno po drugi put i u Srbij, u organizaciji medijske agencije Universal Media i digitalne agencije Fastbridge.

Ove godine, istraživanje je pokazalo da redovni korisnici interneta, više vremena provode online nego ispred televizora, da 91% gleda video klipove, 71% svakodnevno updejtuje svoj profil na društvenim mrežama, dok 76% posećuje profile prijatelja.

Korisnicima društveni mediji najviše služe za razmenu poruka (78%) i pronalaženje prijatelja (74%), pokazalo je Wave istraživanje.

Panelisti

U sklopu Wave prezentacije održana je i panel diskusija, u kojoj su učestvovali Milica Marković, direktor sektora za PR Telekom Srbija, Sara Brajović, modna blogerka, André Manuel Ladeiro Jacques de Sousa, direktor marketinga Carlsberg Srbija, Matteo Busnelli, digital brand manager za centralnu i južnu Evropu u Coca Cola kompaniji, Nebojša Radović, online marketing specijalista. Panelisti su podelili svoja iskustva u radu na društvenim medijima i njihov veliki značaj za brendove.

Wave je i ove godine uspeo da odgovori na najvažnija pitanja u sferi društvenih medija na internetu, zaključak je da snaga društvenih medija ne dolazi samo od broja korisnika, već i količine vremena koje oni na njima provode.

Wave koktel

U klipu ispod pogledajte prezentaciju istraživanja Wave6 u celosti.

Loading...


1 komentar

1 komentar

  1. MJ

    15/06/2012 at 2:16 pm

    istina :)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top