Svetski dan dijabetesa 2014: Zdrava ishrana počinje doručkom

Objavljeno: 14.11. 22:54

Bedževi Udruženja "Plavi krug"

Bedževi Udruženja “Plavi krug”

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda – Plavi krug povodom tradicionalnog obeležavanja 14. novembra – Svetskog dana dijabetesa, organizovalo je radni doručak za medije. Na doručku je predstavljen rad udruženja, aktivnosti koje su sprovedene od samog osnivanja, obeležavanje ”najslađeg” dana u godini kao i predstavljanje projekta Zdrava ishrana počinje doručkom.

Govornici na doručku su bili, pored predsednice Udruženja Plavi Krug Bojane Marković, Akademik profesor dr Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i Stela Prgomelja, podpredsednik Dijabetološkog saveza Srbije.

Bojana Marković, dr Nebojša Lalić i Stela Prgomelja

Bojana Marković, dr Nebojša Lalić i Stela Prgomelja

Oni su skrenuli pažnju na činjenicu koliko je doručak bitan, šta se dešava u organizmu kada se zameni kafom i cigaretama kao i koliko je neophodno da osobe obolele od dijabetesa vode zdrav način ishrane, koji počinje doručkom. Takođe su predstavili koliko je doručak bitan kao preventiva raznih zdravstvenih problema, naročito dijabetesa tipa 2.

Ove godine svoju podršku Svetskom danu dijabetesa pružila je naša poznata teniserka Ana Ivanović kao i Dušan Lajović, drugi reket Srbije. Dušan je prisustvovao radnom doručku i izjavio je da njegov dobar prijatelj ima dijabetes i da zbog toga još više podržava Svetski dan dijabetesa.

Dušan Lajović je podržao Svetski dan dijabetesa

Dušan Lajović je podržao Svetski dan dijabetesaŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

seve
Hot or not

Severina uvodi novi trend – sandale i čarape po snegu

Severina Kojić nekoliko meseci unazad svoju karijeru je stavila u drugi plan i povukla se iz javnosti. Ali i dalje je veoma aktivna na...