Prati nas

Tek nakon smrti, otkrivena neverovatna humanost George Michaela

Extra

Tek nakon smrti, otkrivena neverovatna humanost George Michaela

George Michael (Foto: instagram.com/georgemofficial)

George Michael pomagao je mnogima (foto: instagram.com/georgemofficial)

George Michael preminuo je juče u 54. godini u svom domu uoči Božića, a ova tragična vest šokirala je milione fanova, kolege i prijatelje. Popularni pevač često je bio pod budnim okom svetskih medija, ali njegova ogromna humanost nije bila poznata sve do danas.

Nakon Michaelove smrti, oglasile su se mnoge poznate ličnosti i putem društvenih mreža poslale poslednji pozdrav i oprostile se sa legendarnim pevačem. Njegovi saradnici i bliski prijatelji tek nakon smrti otkrivaju njegov humanitarni rad, kojem je bio posvećen godinama unazad.

George je godinama donirao novac organizaciji Terrence Higgins Trust i Macmillan Cancer Support koja pomaže obolelima od raka.

“George je godinama slao poklone i novac koji nam je pomogao da se brinemo o ljudima zaraženima HIV-om. Njegova novčana sredstva pomogla su da se korak više približimo svetu u kojem zaraženi mogu živeti bez da ih drugi osuđuju ili da prema njima imaju predrasude”, izjavila je Jane Barron iz organizacije Terrence Higgins Trust.

Takođe, Michael je pomagao i donirao novac za rad organizacije Childline koja pomaže deci i mladima. Pevač je bio izuzetno velikodušan filantrop, ali nije hteo da se o njegovim donacijama priča u javnosti, kako navode njegovi bliski prijatelji.

Legendarna pop zvezda jednom prilikom je organizovao besplatan koncert za sve medicinske sestre i tehničare, a ovim humanim gestom izrazio je zahvalnost jer je njegova majka, koja je umrla 1997. godine od raka, imala kvalitetnu negu dok je boravila u bolnici.

Deo njegove zarade od hita Last Christmas, uplaćivao je organizacijama koje pomažu gladnima u Etiopiji.

Par sati nakon njegove smrti, na društvenim mrežama osvanule su razne priče o njegovim nesebičnim delima. Jedna od priča je da je pevač pomagao i ljudima koje je sasvim slučajno sretao u prolazu na ulici kojima je bila neophodna pomoć.

Voditelj BBC-a je tako otkrio da je, kada je pevač saznao da je takmičarki jednog šoua potreban novac za veštačku oplodnju,  bez razmišljanja nazvao televiziju i donirao joj 15.000 funti.

Sail Hughes, novinarka, na svom Twitter nalogu otkrila je da je pevač konobarici dao prilično veliku sumu novca jer je saznao da je u velikim dugovima dok se ujedno i školovala za medicinsku sestru.

Michael je sa glumicom Emilyne Mondo volontirao u prihvatilištima za beskućnike, a kako ona kaže, nije nikome pričala o tome jer ju je on tako zamolio.

Britanska pop ikona je takođe 2000.godine kupio originalni klavir Johna Lennona, kako bi ga vratio u muzej Beatlesa u Londonu jer oni nisu imali sredstava za njegovu kupovinu.Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top