Connect with us

Tek nakon smrti, otkrivena neverovatna humanost George MichaelaExtra

Tek nakon smrti, otkrivena neverovatna humanost George Michaela

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
George Michael (Foto: instagram.com/georgemofficial)

George Michael pomagao je mnogima (foto: instagram.com/georgemofficial)

George Michael preminuo je juče u 54. godini u svom domu uoči Božića, a ova tragična vest šokirala je milione fanova, kolege i prijatelje. Popularni pevač često je bio pod budnim okom svetskih medija, ali njegova ogromna humanost nije bila poznata sve do danas.

Nakon Michaelove smrti, oglasile su se mnoge poznate ličnosti i putem društvenih mreža poslale poslednji pozdrav i oprostile se sa legendarnim pevačem. Njegovi saradnici i bliski prijatelji tek nakon smrti otkrivaju njegov humanitarni rad, kojem je bio posvećen godinama unazad.

George je godinama donirao novac organizaciji Terrence Higgins Trust i Macmillan Cancer Support koja pomaže obolelima od raka.

“George je godinama slao poklone i novac koji nam je pomogao da se brinemo o ljudima zaraženima HIV-om. Njegova novčana sredstva pomogla su da se korak više približimo svetu u kojem zaraženi mogu živeti bez da ih drugi osuđuju ili da prema njima imaju predrasude”, izjavila je Jane Barron iz organizacije Terrence Higgins Trust.

Takođe, Michael je pomagao i donirao novac za rad organizacije Childline koja pomaže deci i mladima. Pevač je bio izuzetno velikodušan filantrop, ali nije hteo da se o njegovim donacijama priča u javnosti, kako navode njegovi bliski prijatelji.

Legendarna pop zvezda jednom prilikom je organizovao besplatan koncert za sve medicinske sestre i tehničare, a ovim humanim gestom izrazio je zahvalnost jer je njegova majka, koja je umrla 1997. godine od raka, imala kvalitetnu negu dok je boravila u bolnici.

Deo njegove zarade od hita Last Christmas, uplaćivao je organizacijama koje pomažu gladnima u Etiopiji.

Par sati nakon njegove smrti, na društvenim mrežama osvanule su razne priče o njegovim nesebičnim delima. Jedna od priča je da je pevač pomagao i ljudima koje je sasvim slučajno sretao u prolazu na ulici kojima je bila neophodna pomoć.

Voditelj BBC-a je tako otkrio da je, kada je pevač saznao da je takmičarki jednog šoua potreban novac za veštačku oplodnju,  bez razmišljanja nazvao televiziju i donirao joj 15.000 funti.

Sail Hughes, novinarka, na svom Twitter nalogu otkrila je da je pevač konobarici dao prilično veliku sumu novca jer je saznao da je u velikim dugovima dok se ujedno i školovala za medicinsku sestru.

Michael je sa glumicom Emilyne Mondo volontirao u prihvatilištima za beskućnike, a kako ona kaže, nije nikome pričala o tome jer ju je on tako zamolio.

Britanska pop ikona je takođe 2000.godine kupio originalni klavir Johna Lennona, kako bi ga vratio u muzej Beatlesa u Londonu jer oni nisu imali sredstava za njegovu kupovinu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Loading...

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top