Prati nas

Treći dan Musicology festivala u znaku Kezaje Džonsa

Vesti

Treći dan Musicology festivala u znaku Kezaje Džonsa

Musicology festival

Musicology festival

Lepo vreme i još bolja muzika i atmosfera obeležili su prva tri dana Musicology festivala koji je počeo 24. jula na teniskim terenima Kalemegdana.

Nastupi Nikole Kontea, MaraQYe i Željka Kerlete prvog dana, nagovestili su odličan ostatak festivala. Konte se u Beogradu zadržao dan više, kako bi svoju vernu publiku počastio i di- džej setom, a nakon koncerta koji će se definitivno dugo pamtiti, odnosno, prvog nastupa u Srbiji Maria Biondija i njegovog uigranog benda. Pevač je svojim vokalom koji nas vraća u vreme velikih imena soul muzike, oduševio prisutnu publiku na krcatim teniskim terenima, a hitovi poput, “ Shine on”, “What have you done to me” i “Deep Space” orili su se Kalemegdanom. Publika je sa Mariom pevala uglas, a znali su tekstove čak i pesama sa novog albuma “Sun“. U Mariov nastup uveo nas je sjajni (MR)Relic bend, koji je najavio povratak na scenu.

ManGroove, mladi bend iz Zagreba, otvorio je treći dan Musicology festivala. Zagrepčani su opravdali očekivanja kvalitetnom svirkom, originalnim pristupom i pevljivim autorskim pesmama i definitivno potvrdili da alternativna scena u regionu ima šta da pruži. Nastupom na Musicology festivalu, stekli su i novu publiku među posetiocima, koji su oduševljeno ispratili njihov nastup.

Samim izlaskom na binu miljenika beogradske publike, Kezaje Džons, bilo je jasno da će to biti koncert za pamćenje. Džons je podigao publiku svojim kretanjem po bini, besprekornom i fascinantnom svirkom specifičnog stila i hitovima koje je pevao zajedno sa publikom. Nakon što je otsvirao poslednju pesmu, Kezaja se pozdravio i činilo se da se neće vratiti na bis. Međutim, upornost publike vratila je nigerijskog  muzičara na binu, da bi usledila situacija kojoj se niko nije nadao. Naime, Kezaja je sišao do publike i zajedno sa obezbeđanjem pomerio ogradu koja odvaja binu i parter i pozvao svoje fanove iz prvih redova da se, u voziću koji je sam predvodio, zajedno sa njim popnu na binu na kojoj su proveli čitavu poslednju pesmu, dižući atmosgeru do vrhunca. Nakon toga, pevač je definitivno napustio Musicology scenu, ili se barem tako činilo.

Žurka se nastavila u letnjem klubu BitefArtCafe gde je nastupio specifičan niški sastav, El Džezira, koji kombinuje di-džej set i žive instumente, u ovom slučaju saksofon, gitaru i perkusije. Atmosfera u klubu, potsetila je na neka starija, dobra vremena klupske scene, a El Džezira je vladala i scenom i publikom. Oduševljeni atmosferom, publici su se pridružili i članovi Kezajinog benda, kao i sam Kezaja. Uživajući u zvucima koji su dolazili sa bine, u jednom trenutku se i sam Kezaja popeo na binu kako bi dizao atmosferu, da bi mu gitarista El Džezire prepustio instrument na oduševljenje publike, koja je još jednom imala priliku da čuje ovog muzičkog genija. Dobra zabava je trajala do ranih jutrarnjih častova.


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top