Connect with us

Turski glumci: preko skandala do zvezda!

Serije

Turski glumci: preko skandala do zvezda!

Kada ekonomska kriza uzdrma celi svet, ona poseti i slavne i bogate, pa oni manje slavni postanu i manje bogati. Takvo je stanje stvari i na turskoj glumačkoj sceni gde su najplaćeniji glumci izgleda upravo oni koji podižu najviše prašine u žutoj štampi!

Šta se desi kada skandali postanu veći od talenta? Uvek ima izuzetaka kojima je honorar fiksiran nezavisno od privatnog života, pa tako i među turskim glumcima. Ipak, od kad su na Balkanu zaživele turske serije, njihovi glumci se iz petnih žila trude da dovoljno uzburkaju štampu događajima iz svog privatnog života kako bi dobili veći honorar, prenosimo od izvora.

Nurgül Yeşilçay, Jasemin iz serije Ljubav i kazna toliko je popularna da ima privilegiju da traži da joj se honorar isplati i do nekoliko epizoda unapred. Honorar joj iznosi između 20 i 25 hiljada evra po epizodi. Kada se 2010. godine razvela od Cema Ozera saznalo se da je preživljavala pakao u braku što joj je, naravno, donelo današnju slavu.

Kivanç Tatlitug, jedan od najpoznatijih turskih glumaca, čuven zbog svoje lepote i sličnosti sa Bredom Pitom, postao je toliko popularan tokom glasina o vezi sa Beren Saat, da je počeo da dobija honorar od 25 hiljada evra po epizodi u seriji Sever Jug, koja čak nije bila ni najgledanija u Turskoj. Već godinama puni naslovne strane zbog svoje veze sa Azrom Akin, a to mu je obezbedilo i mnoga angažovanja van glumačke profesije.

Beren Saat poznata je po svojoj ulozi u seriji Intikam, rimejku američke serije Revenge, u kojoj dobija čak 30 hiljada evra po epizodi i to sve zahvaljujući upravo turskom Bredu Pitu – Kivançu. Tokom snimanja serije Zabranjeno voće postala je izuzetno popularna zbog glasina o vezi sa njim, a kasnije je nastavila da intrigira medije zbog eksplicitnijih scena seksa u seriji Intikam, kao i zbog brojnih veza sa zvezdama sa kojima je spajaju.

Kenan Imirzalioglu napravio je pravi haos i u srpskim medijima kada su počele glasine o njegovoj homoseksualnosti – pa pretpostavite kako je to bilo u turskim! Kenan je dobio oko 850 hiljada evra za dve sezone u seriji Karadayi u kojoj će glumiti sa Berguazar Korel, lepom Šeherezadom. Glasine da je gej obezbedile su mu i visoke honorare na filmskom platnu – između 300 i 400 hiljada evra po filmu.

Halit Ergenc i Meryem Uzerli, koji su poznate ličnosti i u Srbiji koliko i u Turskoj, zajedno su jedno drugom obezbedili odličnu platu. Halit je, naime, bio poznat i pre početka Sulejmana Veličanstvenog, budući da je oženio svoju koleginicu iz serije 1001 noćBerguzar Korel. Nakon toga honorar mu je skočio na 20 hiljada evra, a njegova nova koleginica, Meryem Uzerli u početku je dobijala honorar od oko 4 hiljade evra koji se, zajedno sa glasinama da se Halitov brak raspada zbog nje, povećavao: prvo na 8, pa na 15 hiljada evra.

Mehmet Akif Alakurt, popularni turski glumac i model, zahvaljujući dobroj prodaji serije Sila, sebi je obezbedio platu od čak 200 hiljada dolara. Iako serija još nije počela da se prikazuje na domaćim televizijama, predviđa se da će biti ogroman hit, budući da je Mehmet ovu platu dobio samo za jednu sezonu. Sila je serija o Mehmetu II Osvajaču, te je još jedna istorijska saga gledaocima servirana u velikom stilu, što je glavnom glumcu obezbedilo astronomski honorar.

Lepotica Cansu Dere jedna je od retkih glumica čije pojavljivanje u seriji garantuje skok njene popularnosti. Nakon serije Ezel, Cansu je bila u prilici da svoju gostujuću ulogu u seriji Sulejman Veličanstveni naplati 15 hiljada evra po epizodi, što je suma koju zarađuje glavna glumica ove serije, Meryem Uzerli. Nakon ovoga, Meryem se strašno naljutila, što je Cansu još više podiglo rejting.

I na kraju, Erkan Petekkaya i Ayca Bingöl, dokaz su da se slava i bogatstvo mogu postići i bez skandala: oboje su fantastično odigrali svoje uloge u seriji Kako vreme prolazi i dostigli honorare od oko 19 hiljada evra po epizodi. Ako im se honorari u narednim angažovanjima i budu povećali, biće to isključivo zbog njihovog talenta.

Loading...

15 Comments

15 komentara

 1. Olaf

  03/06/2013 at 12:25 pm

  “Sila je serija o Mehmetu II Osvajaču, te je još jedna istorijska saga gledaocima servirana u velikom stilu…” haaa??? Seriju cak i ne gledam, a znam da se ne radi o tome… Prikazuje se na Nova tv jos odavno i veliki je hit u Hr i BiH!

 2. Sara

  03/06/2013 at 2:04 pm

  Cansu Dere lepotica. E bas sam se nasmejala, jedna od ruznijih glumica, ima konjsku facu. A nije ni glumica, nego samo jos jedna manekenka koja se prebacila u glumu. A sto se tice Meryem, niste se zapitali da joj je honorar mozda podignut zato sto je odlicna glumica, i sto je rejting serije njenim ozivljavanjem sultanije Hurem podignut?

 3. Hayat

  03/06/2013 at 2:27 pm

  Saro, odjebi u skokovima ! Da mi je vidjet na šta ti ličiš .

 4. Tinčica

  03/06/2013 at 4:44 pm

  Ma da mi je vidjeti novinara/novinarku koja mlati pare pišući ovakve članke?!
  Sila je serija o Fatihu???
  O moj Bože!
  Pa zar je tako teško uklikati i izvaditi neke osnovne podatke o seriji koja se gledala na ovim prostorima zadnjih 6 mjeseci??

 5. grr

  03/06/2013 at 5:09 pm

  Ezel mmmmmm

 6. maja

  03/06/2013 at 10:59 pm

  Ovaj Kivanc ubija ali ubija!! ne samo izgledom nego harizmom i karakterima koje igra, on je jedan on rijetkih koji moze totalno razlicite likove da glumi i jedini koje ne moze da dosadi na ekranima

 7. komentarisem

  04/06/2013 at 12:57 am

  Ova sto glumi Hurem zaradjivala je u pocetku 20.000, a ne 4.000. I u drugoj sezoni 35.000 e.
  Pisete neistine…

 8. 210

  04/06/2013 at 9:55 am

  Najbolja je Ferhunde <3 kad lisce pada … :D

 9. 58778

  04/06/2013 at 9:56 am

  Najbolja je Ferhunde <3 kad lisce pada … :D

 10. amil

  18/12/2013 at 10:10 pm

  zdravo jasam vas jasam vas fan mnogoste dobri ivise nego dobri

 11. amil

  18/12/2013 at 10:15 pm

  zdravo jasam vas veliki fan viste super feno menalni jasam gledao sve vase epizode isvesu super ja bolju ilepsu seriju nisam nikat gledao ja imam 12 godina i idem u skolu glume i voleobi da savama snimam neku seriju ili film

 12. Milica

  03/07/2015 at 8:42 am

  Unesite komentar…
  Gledalasam od početka serije pa do kraja meni se svidja naj bolja serija :-)

 13. Milica

  03/07/2015 at 8:47 am

  Serija Sila mi je najbolja serija na svjetu gledala sam je od početka pa do kraja svidja mi se :-)

 14. Milica

  03/07/2015 at 8:58 am

  Mehmet Akif mi je najdraži glumac u seriji Sila ja obožavam ovog glumca :-) :-)<3<3

 15. Milica

  03/07/2015 at 9:05 am

  Moje omiljene serije su:Sila,Dila,Elif,Kud puklo da puklo,Nikita…najbolje serije ikada i njihovi glumci :-*

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top