Prati nas

Tužba protiv Joksimovića zbog vređanja transrodne osobe?!

Tužba protiv Joksimovića zbog vređanja transrodne osobe?!

Frka zbog Fifi!

Nakon emitovanja sinoćnje epizode X Factora, u kojoj je jedan od takmičarki bila i transrodna osoba Fifi, LBGT organizacije oštro su osudile komentare Željka Joksimovića u kojima je direktno diskriminisao takmičarku.

“U rijaliti emisiji takmičarskog karaktera koja je emitovana 5. novembra, pop pevač Željko Joksimović je pokazao osnovno nepoštovanje prema takmičarki koja se identifikuje kao transrodna osoba. Joksimović je u direktnoj komunikaciji sa Filipom Janevskim – Fifi (22), iskazao najpre nepoštovanje, zatim nevericu i gađenje i na kraju diskreditovanje nje kao takmičarke na osnovu njenog rodnog identieta, a ne na osnovu njenih pevačkih sposobnosti (Joksimovic u jednom trenutku i kaže: „To se meni ne dopada… a dobro pevaš“)” navodi se u saopštenju organizacije Transserbia, koja dodaje da je pevač prekršio Antidiskriminacioni zakon, sudeći o osobi na osnovu njenog ličnog svojstva, ne na osnovu njenih glasovnih mogućnosti, te da očekuju reakciju nadležnih državnih organa, ali i izvinjenje pevača i TV Pink.

U toku dana, Željko se oglasio putem svog Twitter naloga, ali je odbio da se izvini, rekavši da ima pravo na svoje mišljenje. “Kao član žirija, imam pravo na svoje mišljenje i svoj ukus. To je legitimno pravo. Valjda vas to uče u školama koje pohađate. Iznosite stav koji omalovažava, diskredituje mišljenje suprotno vašem. Šta onda propagirate? Jednoumlje? Dozvolite svakome da kaže ono što misli. Ne utičite i ne govorite drugima, kako da misle. Sve najbolje,” napisao je pevač.

Šta vi mislite – da li je Željko trebalo da se izvini?51 komentara

51 Comments

  1. kraljica mature

    09/11/2013 at 4:13 pm

    @Sunni,al si prazna sva kad tako duboko zalazis u analizu necega,stalno visis godinama unazad na kojekakvim sajtovima,analiziras duboko ,sta si se primila toliko,mora da si u porodici i okolini jako nebitna kad se ovde ovako praznis,a sto se tice Zeljka on je covek koji zna zasto je sve to rekao i ima pravo na to

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top