Prati nas

Predstavljamo vam knjigu ‘Teorija svega: Čudesni život Stivena Hokinga’

Knjige

Predstavljamo vam knjigu ‘Teorija svega: Čudesni život Stivena Hokinga’

Dzejn-Hoking---Teorija-svega_tie-in-korica-PRESS

Vulkan izdavaštvo objavljuje knjigu Teorija svega: Čudesni život Stivena Hokinga, koja će se za koji dan naći u domaćim knjižarama.

Po ovoj knjizi snimljen je istoimeni film, a glumac Edi Redmejn osvojio je Oskara za najbolju mušku ulogu, na upravo završenoj ceremoniji u Los Anđelesu. Film će premijerno biti prikazan na predstojećem Festu, a od 19. marta prikazivaće se u bioskopima u Srbiji.

Njegov blistavi um promenio je naš svet. Njena beskrajna ljubav promenila je njegov. Šezdesetih godina prošlog veka, Stiven Hoking se tokom studija kosmologije na Kembridžu zaljubljuje u studentkinju Džejn. Posvećen ljubavi i nauci, ovaj briljantni mladić nije ni slutio da će ga zadesiti bolest zbog koje će biti osuđen na doživotnu bitku za opstanak. Džejn nesebično odlučuje da ostane pored njega, a ljubav i bezuslovna podrška uliće im hrabrost da zasnuju porodicu. Dok se Stivenovo telo iz godine u godinu suočava sa sve većom patnjom i ograničenjima, njegov um neumorno teži istraživanju krajnjih granica teorijske fizike. Kroz brojne nesuglasice, ali i iskrenu privrženost, njih dvoje prkosili su preprekama i zajedno ostvarili više nego što su mogli i da sanjaju.


Loading...
2 komentara

2 Comments

  1. lola

    24. 02. 2015. at 21:37

    Ako neko umire na kraju, ne treba mi…

  2. borg

    25. 02. 2015. at 07:34

    zalosno da neki nemaju pojma ko je hawking.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top