Prati nas

Umesto da snime album, ‘Doktori’ se – raspali!

Šokantno

Umesto da snime album, ‘Doktori’ se – raspali!

doktori

Bend Doktori, nastao u prvoj sezoni X Factora više ne postoji!

Ovu tužnu vest saopštila je u otvorenom pismu na Facebooku mentorka Kristina Kovač, koja je prethodnih meseci sa njima radila. Kako Kristina kaže, bend je pregovarao sa predstavništvom strane izdavačke kuće u Srbiji i regionu oko izdavanja albuma, ali da su neki od članova odustali od zajedničke karijere.

Pročitajte Kristinino otvoreno pismo!

Dragi svi,

iako znam da će ovo izazvati novi talas razvlačenja po medijima, osećam kao svoju obavezu da vas obavestim da, nakon višemesecnog truda da pokrenem karijeru Doktora, a na moju ogromnu žalost, grupa Doktori više ne postoji.

U mom trudu da im obezbedim šansu za uspešnu karijeru sam dogurala do ponude jedne od vodećih svetskih diskografskih kuća (sa predstavništvom u Srbiji i regionu) da Doktori potpišu ekskluzivni ugovor za snimanje singla/sa opcijom albuma koji bi ta kuća finansirala i tretirala kao svoj br. 1 prioritet.

Dugujem vama, njihovim fanovima, objašnjenje toga kako je došlo do raspada benda.

Jedan od članova napustio je bend odmah nakon završetka X faktora, bez ikakve želje da nastavi dalje, čak i kada je znao kakva šansa se bendu pruža sa ovom internacionalnom kompanijom.

Drugi član je u nekom trenutku, po mojoj, i proceni ostatka benda, počeo da se ponaša u neskladu sa činjenicom da je deo benda, stavljajući svoje interese ispred interesa benda, i ja sam, priznajem, na osnovu svog dosadašnjeg iskustva u muzičkom poslu sama rekla da ja sa njim više neću raditi.

Uprkos svemu tome, diskografska kompanija je i dalje bila voljna da radi, i da pristupi razgovorima i pregovorima o potpisivanju ugovora sa ostatkom grupe Doktori. 

Bez obzira na tu srećnu okolnost, treći član mi je juče saopštio da njemu to ne deluje kao dobra ideja, i da se on posvećuje radu na svojoj pesmi, i svojoj solo karijeri.

Ja moram da vam kažem da sam jako tužna zbog svega ovoga, pa i razočarana.

U svom odnosu prema Doktorima i radu sa njima uvek sam imala interes grupe na prvom mestu, uložila sam apsolutni maksimum u rad sa njima na X faktoru, verovala u njih, podržavala ih, odvajala nenormalno mnogo vremena da im osmislim vokalne aranžmane, da ih spremim za šou, iskreno, više nego ijedan drugi mentor.

Krivo mi je što su neiskustvo i neka vrsta nerealnog sagledavanja stvari odneli primat nad šansama kakve se događaju jednom u životu. Naročito mi je krivo zbog poslednja dva člana koja su, po mom mišljenju, ujedno bila i najradnija, najvrednija, najrazumnija i, u odnosu prema radu i meni, najkorektnija dva člana.

Svim momcima želim uspešne karijere, da ne zapostave svoj talenat, da rade vredno, da vuku pametne poteze. I da brzo uče, trebaće im.
A sa nekima od njih, verujem, još cu sarađivati, sa velikim zadovoljstvom.

Tužna mentorka K.

P.Ž./Tračara


Loading...
18 komentara

18 Comments

 1. AR

  16. 07. 2014. at 00:15

  Boz zna sta se sve krije iza ovoga, mislim, k’o bi normalan odustao od inostrane karijere!?

 2. Kaca

  16. 07. 2014. at 00:22

  Mislim da ovaj mali Malikic zasluzuje inostranu karijeru, slusala sam ga uzivo, realno momak ne ume da peva na nasem jeziku, ali zato kada pocne da peva na engleskom, imam osecaj kao da slusam neku americku ili britansku pop zvezdu, ima taj neki svetski glas.

 3. Ivana

  16. 07. 2014. at 00:24

  Ma kako i da e oni sepak se najdobrii <3

 4. Martina

  16. 07. 2014. at 00:27

  Oni se ne rastaju…
  Oni ce ostati zajedno ^_^
  Jer su zajedno najjboljii

 5. ikaccc

  16. 07. 2014. at 01:27

  steta, solo karijere se ne grade lako, i mnogo su im vece sanse za uspeh bile kao bend. :/

 6. saramoxcc

  16. 07. 2014. at 02:13

  hahaha a ko je mislio da ce biti drugacije ? Gde je onaj bend iz Operacije trijunf . puf

 7. Blagzor

  16. 07. 2014. at 05:52

  E do moga. Sad će pevati po splavovima i kod naših na baušteli, super karijera, nema šta. A tako sam želeo da imamo barem jedan pravi boy bend. Momci su imali velik potencijal i veliku šansu da urade nešto od sebe, ovako – cvrc.

 8. Irena

  16. 07. 2014. at 09:45

  boy band-ovi su davna proslost, sta je sa tobom Kristina? Ko bi pa kupio njihov album

 9. Tracarin Advokat

  16. 07. 2014. at 11:30

  Pa i ne cudim se kad onaj Uros Turlukov samo ide po Makedoniji i nastupa sam! Cak je i poceo da prica na makedonskom, zivi tamo td. Nikako da se vrati u Srbiju.

 10. KATARINA

  16. 07. 2014. at 12:15

  Uroš (član doktora) je objavio u jednoj grupi da to nije istina! Ne brini te!

 11. aaa

  16. 07. 2014. at 12:18

  Momci su tu gdje jesu najviše zahvaljujući svome mentoru Kristini
  koja je radila sa njima po 15 sati dnevno dok je show trajao, a
  preopušteno su digli ruke od svega pa i od svoga mentora, a sve zbog par svirki koje će kao solo pjevači odraditi i zaraditi za
  ljetovanje… Mada treba razumjeti dečke u nekim stvarima npr.
  onaj mali Marko tek kreće na faks, Armin je student medicine sa
  nevjerovatnom bojom glasa koju kod nas još nigdje nisam čuo…

 12. normalno

  16. 07. 2014. at 12:31

  Isto kao i OT bend iz Operacije trijumf. To su bendovi napravljeni na silu, niko ih nije pitao da li žele da pevaju zajedno. Normalno da se posle kratkog vremena raspadnu, to su ipak ljudi koji imaju glavu i znaju šta žele. Možda nijedan od njih neće uspeti ali to je već njihova stvar.

 13. Nicki Minaj's Biggest Barb

  16. 07. 2014. at 12:35

  Iskreno,ja sam još dok su bili na X Faktoru znala da posle takmičenja to neće potrajati. Oni misle-Zašto da budem u bendu gdje slavu i novac dijelim na 5 djelova kad mogu sam da uspijem? Oni su umislili da posle X Faktora imaju dovoljno popularnosti da započnu solo karijeru,ali nemaju. Sad su propustili životnu šansu koju više neće dobiti,a kao solo umjetnici će imati malo ili nimalo slave. Realno…

 14. BezImena

  16. 07. 2014. at 14:15

  Krivo mi je, volela sam ih.. Ali ovako nešto sam i očekivala… :/

 15. sramota

  16. 07. 2014. at 15:27

  da ovako prica o momcima bez kojih se ne bi ponovo culo za nju, n i k a d a

 16. LoveIt

  16. 07. 2014. at 18:29

  @normalno, pa recimo i One Direction su napravljeni ‘na silu’ i dalje su zajedno. nema to nikakve veze jesu li na silu ili nisu. Pitaj Boga šta se krije iza ove priče.Niko lud ne bi propustio inostranu karijeru.

 17. Marie

  17. 07. 2014. at 01:25

  Kao da su ih pokupili sa plascenja sena i obukli u New Kids
  on the Block,pa pogledajte te face,sou svih vremena!!!

 18. KC

  18. 07. 2014. at 22:34

  A što Kristina nije sklopila ugovor za sebe sa internacionalnom izdavačkom kućom? Ne mora da im bude prioritet br. 1, ali što nije sklopila za sebe?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top