Connect with us

Upoznajte Juliju, prvog Mapeta sa autizmom
Extra

Upoznajte Juliju, prvog Mapeta sa autizmom

(foto: CBS News)

(foto: CBS News)

Mapetsi su jedan od najpoznatijih programa za decu koji je obeležio brojne generacije. A najnovija odluka kreativnog tima koji stoji iza ovog šoua je oduševila ceo svet.Oni su predstavili Juliju, prvog Mapeta sa autizmom, čime se na najbolji mogući način budi svest kod dece o postojanju ovog poremećaja i podstiče prihvatanje. Na ovu ideju su došli nakon što je sin jednog od kreatora serije ispričao svom ocu o tome koliko su on i njegovi prijatelji bili uplašeni zbog ponašanja jednog autističnog vršnjaka.  “Autizam je veoma složen, tako da se o njemu ne može govoriti uopšteno jer se razlikuje od slučaja do slučaja. Kada upoznate jednu osobu sa autizmom vi ste upoznali samo jednu osobu sa autizmom, a to ne znači da ćete razumeti sve osobe koje boluju od ovog poremećaja mozga.”

U jednoj od prikazanih scena, Julija od uzbuđenja počinje da skače tokom igre sa Abby Cadabby and Elmom, a oni, zabavljeni ovim prizorom i oduševljeni Julijom, počinju da je oponašaju i skaču sa njom, zbog čega svo troje ostaju nasmejani.

Redakcija Mapeta je ubrzo primila mnoštvo poruka odobravanja i podrške zbog pojave novog lika koji će poslati sjajnu poruku deci širom sveta.

Loading...
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top