Prati nas

Upoznajte Juliju, prvog Mapeta sa autizmom

Extra

Upoznajte Juliju, prvog Mapeta sa autizmom

(foto: CBS News)

(foto: CBS News)

Mapetsi su jedan od najpoznatijih programa za decu koji je obeležio brojne generacije. A najnovija odluka kreativnog tima koji stoji iza ovog šoua je oduševila ceo svet.

Oni su predstavili Juliju, prvog Mapeta sa autizmom, čime se na najbolji mogući način budi svest kod dece o postojanju ovog poremećaja i podstiče prihvatanje. Na ovu ideju su došli nakon što je sin jednog od kreatora serije ispričao svom ocu o tome koliko su on i njegovi prijatelji bili uplašeni zbog ponašanja jednog autističnog vršnjaka.  “Autizam je veoma složen, tako da se o njemu ne može govoriti uopšteno jer se razlikuje od slučaja do slučaja. Kada upoznate jednu osobu sa autizmom vi ste upoznali samo jednu osobu sa autizmom, a to ne znači da ćete razumeti sve osobe koje boluju od ovog poremećaja mozga.”

U jednoj od prikazanih scena, Julija od uzbuđenja počinje da skače tokom igre sa Abby Cadabby and Elmom, a oni, zabavljeni ovim prizorom i oduševljeni Julijom, počinju da je oponašaju i skaču sa njom, zbog čega svo troje ostaju nasmejani.

Redakcija Mapeta je ubrzo primila mnoštvo poruka odobravanja i podrške zbog pojave novog lika koji će poslati sjajnu poruku deci širom sveta.


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top