Left_Related Vendi u udžbeniku za srednjoškolce! – Tračara 
Connect with us

Vendi u udžbeniku za srednjoškolce!

Bizarno

Vendi u udžbeniku za srednjoškolce!

Vendi na stranicama udžbenika iz sociologije! (foto: Blic)

Vendi na stranicama udžbenika iz sociologije! (foto: Blic)

Folk pevačica britkog jezika Vesna Vukelić Vendi završila je na stranicama udžbenika iz sociologije za srednjoškolce.

Na stranicama udžbenika našla se fotka polugole Vendi u “njenom prirodnom habitusu” jednom vašarskom veselju! Ona drži mikrofon, a novac joj viri ispod bretele brushaltera.

Ova fotografija deo je lekcije o vrstama kulture, a pored fotografije piše “Analizirajte u čemu se ogledaju razlike između popularne i masovne kulture”. Autor udženika je sociolog Vladimir Vuletić, pisan za đake četvrtog razreda gimnazije i trećeg razreda srednje stručne škole u izdanju Kletta.

“Sociologija Vladimira Vuletića je originalan rukopis i veliki je pomak u odnosu na postojeće udžbenike. Napravili smo savremen udžbenik sa mnogo primera i ilustracija”, stoji na sajtu izdavačke kuće Klett.

Profesori sociologije nisu hteli da govore protiv uvaženog kolege jer, kako kažu, ova fotografija samo odražava društveni život u Srbiji.

“Mislim da je u redu što je ta fotografija u udžbeniku. Meni je žao što u njemu nije i gospođa Ražnatović, jer je ona poznatija ikona. Da je i fotografija pijanca u udžbeniku, bilo bi u redu, jer to pokazuje društvenu patologiju”, smatra Branislav Uzelac, profesor sociologije u Matematičkoj gimnaziji.

Vendi poručuje da joj je drago što kroz udžbenik pomaže mladim snagama.

“Oni treba da prepoznaju stvari i događaje u savremenom svetu koji treba da im dočaraju nešto što oni jesu shvatili, ali možda ne na pravi način. Treba da shvate drugi ugao gledanja”, kaže Vendi, a na konstataciju da je na fotografiji polugola konstatuje.

“Čoveka ništa ne može da obruka osim njegovih loših dela, kada drugome radi o glavi a pravi se da je fin. E, to je opasno, a ovo je simpatično.”

 Loading...
4 Comments

4 komentara

 1. RiRi

  17/11/2014 at 11:59 am

  “Mislim da je u redu što je ta fotografija u udžbeniku. Meni je žao što u njemu nije i gospođa Ražnatović, jer je ona poznatija ikona…”
  Upravo sam ovo pomislila kada sam videla ovu sliku, jer ja mislim da ta Ceca koju svi velicaju, nije nista bolja od Vendi, jedino sto je Ceca imala muza, koji joj je ostavio veliko bogastvo, te sada moze da ulaze u svoju karijeru!

 2. xy

  17/11/2014 at 12:19 pm

  Video da ovo prenose i ostali portali, ali ovo nije ništa novo. Ima već par godina kako se njena slika nalazi u tim knjigama.

 3. KatyCats4ever

  17/11/2014 at 1:48 pm

  Ja imadoh goru profesorku sociologije od ove doticne tako da me ovo nista nije zacudilo! Zao mi je sto u toj knjizi nisu naveli da je cesta pojava u drustvu i svaki dan ih skoro mozemo videti takozvane Bi polarne osobe koje svoje frustracije lece na ucenicima :) Nazalost sve je vise takvih slucajeva kod “obrazovanih” ljudi :)

 4. Lungo mare

  17/11/2014 at 4:42 pm

  Dakle, ovo socijološko pitanje može razumjeti onaj ko je išao u školu ili završio školu a nikako osobe tipa Cece ili Karleuše koje su svoje vrijeme kratile oko škole ili slobodnim stilom pohađanje nastave kod čuvenog “gige”….”gige” u šupi.Gigo je legendarni i neizostavan i brije od samog puberteta…ono…idu dani rastu sise ,udaću se je*emi se.
  Pa nisu socijolozi glupi da stavljaju u uđžbenik baš svakog.Tu je Vendi i nijeda sliča njoj od stila života,kontroverzi,stila izražavanja,kafana,doticaj običnom čovjeku dakle različiti oblici društveni odnosa,kulturološki pa i društveni interakcija.
  Teško mi je tu objašnjavati kad socijološki pojam razumiju odabrani,mogu ja piz*iti ali *krkan* neće ništa shvatit,jedino da mu maljem pomaknem centar,ali opet to se može završiti tragično i bolje čučati.
  O.K….meni je Vendi pojam,draga osoba,mislim da je drug i dobar čovjek i sve ovo nije slučajnost.Gle , ništa vam u životu ne vrijedi ako ste pi*ka od čovjeka, egoista i nakaradni sebičnjak,grabežljivac koji misli porobiti kuglu zemaljsku.
  Ne vrijede botastva nikakva, treba imati tj osjetiti da imate ono ispod srca,malo–malo ispod srca kad tu nešto osjetite onda i vrijedite.Dobro…..ovdje je riječ o socijologiji,socijološkim fenomenima a kud pogodnije ličnosti od Vekelićeve…

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

Oglas

Poslednje vesti

Popularno

Oglas

Loading...
To Top