Prati nas

Zbog čije smrti je najviše zažalila J.K.Rowling?

Extra

Zbog čije smrti je najviše zažalila J.K.Rowling?

Ubila je jednog lika, a sada žali zbog toga ( foto: Mirror )

Ubila je jednog lika, a sada žali zbog toga ( foto: Mirror )

Autorka serije romana o Harry Potteru, J.K. Rowling otkrila je da mnogo žali zbog ubijanja jednog od likova koji čine magični svet koji je sama stvorila. Da li možete da pretpostavite ko je u pitanju?

Ako su vaše prve asocijacije bile uvrnuti, ali mudri direktor Hogvortsa Dumbledore ili kućni vilenjak Dobby, pogrešili ste. U pitanju je sporedni lik i to prodavac sladoleda iz Dijagon Aleje, Florean Fortesque.

“Harry ga je upoznao još u trećem delu jer sam planirala da mu on da veoma važne tragove vezane za potragu i uništavanje horkruksa u poslednjem delu knjige. Međutim, kada sam pisala sedmu knjigu shvatila sam da, ipak, te tragove treba da mu da Phineas Nigellus Black. Zbog toga je Florean završio tako kako je završio. Nije on ni prvi ni poslednji koji je nastradao od Voldemortove ruke, ali jedino zbog njegove smrti žalim jer je to isključivo moja krivica”, priznala je britanska spisateljica. 

J.K.Rowling: ‘Greška je što Harry i Hermione nisu par!’

Svim onima koji su odrasli uz Harry Pottera poznato je da Rowlingova s vremana na vreme na sajtu Pottermore objavi poneku kratku priču koja se tiče života mnogobrojnih junaka ovog sveta veštica i čarobnjaka, a ako i vi pripadate ovoj brojnoj grupi koja još uvek čeka pismo sa obaveštenjem da ste primljeni na Hogvorts, imamo sjajne vesti za vas.

J.K.Rowling vam za katolički Božić poklanja 12 novih priča, a kako biste uspeli da ih pročitate ne morate da izdvajate novac da biste kupili novu knjigu. Dovoljno je da prelistate stare i obnovite sećanje ( ako je to potrebno ) kako biste rešili zagonetku koja otkuljučava svaku od ovih priča.4 komentara

4 Comments

 1. Born To Die

  16/12/2014 at 10:11 am

  Meni je najvise bilo zao za Dobija :/

 2. bassman

  16/12/2014 at 11:24 am

  Smrt Dambldora na kraju seste knjige je ze mene bio ogroman shock, sa kojim sam se mnogo tesko suocio i pomirio i nisam znao kako ce junaci u sedmoj knjizi uspeti bez njegove bezgranicne mudrosti i pomoci da savladaju Voldija. Posle toga mi nijedna smrt u sedmoj vise nije bila sokantna, jer ih je maltene u svakom poglavlju ubijala.

 3. BeyHive

  16/12/2014 at 2:37 pm

  Mene je nekako najvise pogodila smrt Sirijusa Bleka…:/

 4. erre

  16/12/2014 at 9:21 pm

  snejp :-(((

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top