Prati nas

Željko o svom spektakularnom bekstvu iz vile: Kako sam se otrgao iz kandži ’Parova’?

Hot!

Željko o svom spektakularnom bekstvu iz vile: Kako sam se otrgao iz kandži ’Parova’?

Željko je danima bezuspešno molio produkciju da ga pusti iz rijalitija (foto: Screenshot)

Željko je danima bezuspešno molio produkciju da ga pusti iz rijalitija (foto: Screenshot)

Već duže od godinu dana na nacionalnoj televiziji Happy se prikazuje rijaliti program Parovi.

Kroz ovaj zabavno humoristično program, kako ga nazivaju sa srećne televizije, prošlo je desetine takmičara koji su svojim skandaloznim ponašanjem izazivali brojne komentare javnosti, zbog kojih je neretko reagovalo i RRA, te je rijaliti jedno vreme bio i zabranjen. Uprkos svim kontroverzama koje ga prate, Parovi su i dalje nesporno veoma gledan program. Međutim, učesnici i javnost i dalje nisu do kraja upoznati sa pravilima igre i ovabezama i pravima takmičara koja su navedena u ugovoru koji potpisuju, a u kom čak postoji klauzula da u rijalitiju mogu da ostanu godinama. Iako sigurno većini njih prija da ništa ne rade, besplatno se hrane, piju i uživaju u komforu vile, pojedinci nisu izdražali pritisak i to, što im uprkos stalnim molbama, nije bilo dozvoljeno napuštanje vile. Da li je imalo moralno držati nekog zatvorenim protiv njegove volje i zašto je na kraju spektakularnim bekstvom morao da napusti vilu, iskreno za N1 priča bivši učesnik Parova Željko Stojanović.

Željko je šansu za beg iskoristio kada je odveden u ozolaciju (foto: Screenshot)

Željko je šansu za beg iskoristio kada je odveden u ozolaciju (foto: Screenshot)

Prilika mu se ukazala pošto ga je obezbeđenje televizije zatvorilo u sobu za izolaciju. “Onda sam uzeo ofinger, onaj što imaju u produkciji, savio ga, stavio u cilindar, okrenuo vrata i otvorio. Vrata su se otvorila, krenuo sam ka ostavi, stavio sam kapu na glavu, sagao glavu da me preko kamera odmah ne provale i pobegao preko krova, skočio”, priča Stojanović za N1.

Dok je Željko bežao, njegova majka putovala je iz Francuske, gde inače živi, ka Srbiji. Kaže, potresena njegovim apelima za pomoću krenula je da mu pomogne. “Željko je zatražio pomoć u lajvu, tako je ponavljao danima, dan za danom, skoro sedam dana, prozivao produkciju i onda na kraju krenuo da traži moju pomoć: ‘Mama, molim te, dođi sa advokatom, vadi me odavde'”, kaže Biljana Stojanović.

'Ma kakva prava, potpisali su ugovor', kaže glavni urednik 'Happy'-ja, Milomir Marić (foto: Arhiva)

‘Ma kakva prava, potpisali su ugovor’, kaže glavni urednik ‘Happy’-ja, Milomir Marić (foto: Arhiva)

Predstavnici televizije Happy kažu da ovo nije prvo bekstvo iz rijalitija. “Troje, četvoro je pobeglo, pa se vratilo u rijaliti”, navodi Milomir Marić, glavni urednik. Ipak, ako se ne vrate moraju da plate kaznu od 20.000 evra zbog kršenja ugovora. I pored toga, kako kaže Marić, ne mogu tek tako da napuste igru.

Marić: “Na šta bi to ličilo, oni imaju ugovor da budu tu”.
N1: “Ličilo bi da poštujete slobodnu ljudsku volju”.

Marić: “Pa kakva ljudska prava, kad su oni potpisali da se to ponaša tako. Ovde se radi o humorističkom programu, jedno su ljudska prava kao ozbiljna kategorija, a ovo je humoristički”.

N1: “Ali kad kažu da žele napolje…”
Marić: “Oni ne misle ozbiljno”.
N1: “Pa pobegnu preko krova?”
Marić: “Pa misle da se snima neki film”.

Željko tvrdi da su ga, gotovo uvek posle insistiranja da napusti rijaliti, slali u izolaciju, koje se nerado seća. “Soba pet sa pet, četiri zida, jedna vrata, nema ništa, nema kamere, nema ništa, više nemamo prava da unosimo ni flašu s vodom, već samo kucnemo na vrata… Oni nam donose čašu s vodom, nekad nije tu obezbeđenje, pa blejiš, neki pi*aju i povraćaju u izolaciji, i ja sam, zato što niko nije mogao da nas obiđe”, priča Stojanović.

Intervju je dao početkom nedelje, posle bekstva, ali uz uslov da se emituje tek kada stigne u Francusku. Njegova advokatica tvrdi da je ugovor ništavan, iako u njemu postoji klauzula da u rijalitiju mogu da ostanu godinama. “Sve i kada bi učesnik hteo da se odrekne svojih osnovnih Ustavnih prava, ona su mu zagarantovana, i kada on želi da ih se odrekne… Ne možete se odreći prava na slobodu, zdravstvenu negu, slobodu govora”, navodi advokatica Vesna Golubović.

Umesto pred TV kamerama, igra će se u ovom slučaju završiti pred sudijama, gde će se sukobiti borba za rejting i slobodu.


Loading...
3 komentara

3 Comments

 1. aaa

  17. 03. 2016. at 21:10

  Marić se baš srozao u svakom pogledu, nekada je bio cijenjen, a sada jedna dvorska luda happy televizije. A Željko, tko je uopće ovaj Željko*

 2. Edgar

  17. 03. 2016. at 22:01

  Taj mesnati je pobegao iz Parova ravno na psihijatrijski odel.

 3. Nije bitno

  18. 03. 2016. at 09:50

  Ovo je postalo strasno, kako su poceli ne bi me cudilo da krenu od kuce do kuce da nas jednog po jednog vode tamo. Boze ti pomozi.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top