Connect with us

Životna priča Keanu Reevsa: Najtužniji momak HolivudaŽivot

Životna priča Keanu Reevsa: Najtužniji momak Holivuda

Keanu Reeves već više od tri decenije jedan je od najtraženijih glumaca svoje generacije, kog većina ipak prepoznaje po ulozi Nea u naučno-fantastičnoj tirlogiji Matrix.

Danas, kao 53-godišnjak, Reeves je ostvario impresivnu glumačku karijeru, ali mu je privatni život bio vrlo haotičan i neretko tragičan. On se nije predao i pored svih nedaća koje su ga zadesile, i priznaje da su ga upravo nesreće učinile boljom osobom.

“Ja sam jedna od retkih holivudskih zvezda koja ne živi u vili, nemam telohranitelje i ne nosim skupu odeću. Iako imam preko 100 miliona dolara, vozim se podzemnom železnicom i uživam u tome. Svi se možemo složiti da jaka osoba može preživeti najgore tragedije i nastaviti da uživa u malim stvarima. Bez obzira na to šta vas trenutno muči, možete to pobediti”, rekao je glumac. 

Kada je imao tri godine, Keanov otac je napustio porodicu pa su on i njegove sestre odrastali s dekom i bakom jer se njihova majka udavala i razvodila četiri puta. Zbog toga je kao tinejdžer, Keanu promenio čak četiri srednje škole. Bio je nemiran pa su ga izbacili iz škole, a patio je i od disleksije te nikad nije stekao srednjoškolsku diplomu.

Veliki je obožavalac hokeja, sporta u kom je bio jako uspešan. Maštao je o nastupu na Olimpijskim igrama, ali je zbog povrede morao da se oprostiti sportskom karijerom te se posvetio glumi. Počeo je da glumi u pozorištu i u reklamama, a ubrzo je zaigrao u tinejdžerskim filmovima. Početkom 90-ih počele su da se nižu prve ozbiljnije uloge za lepog glumca. Kako mu je karijera sve više napredovala, tako su počele i Keanove prve nesreće. Njegov najbolji prijatelj i kolega River Phoenix preminuo je 1993. od predoziranja. Glumac je tada imao samo 23 godine, a Keanu njegov odlazak nikad nije preboleo. “On je bio veliki čovek i glumac. Dobro smo se slagali. Jako mi nedostaje, često mislim na njega”, izjavio je Revees nedavno.

Zatim je njegova sestra obolela je od leukemije, međutim, srećom,uspela je da ozdravi. Tokom njene borbe s bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i fondacija za lečenje leukemije. Nakon Matrixa donirao je 70 posto zarade bolnicama koje leče pacijente koji se bore sa opakom bolešću. Zaljubio se u kolegicu Jennifer Syme, a iste godine kada je glumac snimao naučno-fantastični bioskopski hit, par je čekao dete. Ali, život je odlučio da mu zada još jedan udarac. Njegova devojka je izgubila dete, devojčicu koju su planirali da nazovu Ava Archer Syme-Reeves, u osmom mesecu trudnoće. Iako su se voleli, smrt deteta ih je udaljila te su prekinuli ljubavnu vezu. Nakon raskida su ostali u dobrim odnosima, i videli su se i dan pre fatalne nesreće u kojoj je ona izgubila život. Aprila 2001. godine Syme je išla na zabavu kod prijatelja Marilyna Mansona. Kada se vraćala kući, bila je pod tolikim uticajem antidepresiva da se zaletela u tri automobila, a od jačine udarca izletela je iz svog džipa. “Drugi su je vozili kući i nije mi jasno zbog čega se ona našla za volanom”, branio se tada Manson.

Obožavaoci Keanu Reevesa često pitaju kako se nosi sa svim tragedijama koje su ga zadesile, ali on ima odgovor. “Ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni ne”, kaže glumac, kog ćemo uskoro gledati u filmu The Whole truth pored Renée Zellweger, a sledeće godine u bisokope stiže i nastavak uspešnog akcionog trilera John Wick.Loading...
3 Comments

3 komentara

 1. nöel

  29/10/2016 at 7:21 pm

  sta znaci “najkul”?

 2. aaa

  29/10/2016 at 9:57 pm

  Ozbiljna faca u Hollywoodu

 3. ski

  30/10/2016 at 10:36 am

  Iako se njemu jesu desile sve stvari koje se navode u tekstu, Kianu nikada nije davao interjvue povodom toga, niti su citati, koje navodite, tacni tj njegovi. Te “izjave” su napisale osobe koje su napravile njegov fan pejdz na fejsu, jer on zvanicni nema.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top