Prati nas

Zvezde Musicology festivala predstavljaju nove albume

Događaj

Zvezde Musicology festivala predstavljaju nove albume

Musicology festival 2014

Musicology festival 2014

Musicology festival će za samo nekoliko dana po prvi put otvoriti svoja vrata ljubiteljima kvalitetne muzike. Od 24- 27. jula na bini festivala koji će se održati na teniskim terenima Kalemegdana, smenjivaće se velika imena fank, bluz, džez i soul muzike.

Program će nositi četiri inostrane muzičke zvezde: Nicola Conte, Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops. Zanimljiva je informacija da će svi učesnici festivala, osim svojih hitova poznatih našoj publici, predstaviti posetiocima Musicology-ja i svoje pesme sa novih albuma.

Nicola Conte je pre nešto više od mesec dana objavio osmi album po redu po imenu Free Souls, za koji kritičari kažu da je nešto između svesti i duhovnosti. Ne podilazeći jalovim trendovima, njegov album je rezultat neizdržive potrebe da se istražuje dubina duše i muzički uticaji kroz neizrecivu ljubav prema ovom čudesnom univerzumu zvanom muzika. Pesme sa novog albuma će premijerno u Srbiji predstaviti na Musicology festival.

Mario Biondi nam stiže na Musicology festival 25.7. sa rasprodate turneje po Brazilu i Evropi, na kojoj je uspešno promovisao svoj poslednji album Sun za koji sam kaže da je njegovo najkompletnije i najzrelije ostvarenje do sada, zahvaljujući radu sa vođom benda Incognito i gostovanjima fantastičnih muzičara, od kojih se svakako ističe Chaka Khan.

Iza novog albuma izumitelja blufank stila stoji zanimljiva priča. Naime, Captain Rugged ima trostuko značenje kada je Keziah Jones u pitanju. Radi se o pevačevom alter egu, imenu njegovog novog albuma, ali i stripa čiji je kapetan Rugged glavni lik, a dobija se uz originalni primerak albuma. Kapetan Grubi, kako bi se moglo prevesti ime junaka, predstavlja satiru o moći, politici i magiji. Kroz njegov lik Kezaja priča priče o imigraciji, izbeglicama, srušenim snovima i izgnanstvu. Sa druge strane, njegova misija je da svetu pokaže lice moderne Nigerije i Lagosa, punog mladih i talentovanih ljudi izmešane kulture, lice koje je potpuno zanemareno u medijima širom sveta. Keziah će na Musicology festivalu nastupiti u subotu 26.7.

Prvi Musicology Festival će zatvoriti švedska atrakcija Dirty Loops. Ova tri prijatelja nisu ni slutila da će ih proslaviti obrade hitova Adel, Džastina Timberlejka, Lejdi Gage na njima svojstven način, koje su kako sami kažu radili iz česte zabave. Njihov album Loopified je izašao nedavno i sadrži prve autorske pesme ove muzičke senzacije. Takođe, na albumu se nalazi obrada ogromnog hita Avićija Wake me up, koji je tim povodom izjavio da je veliki fan svojih zemljaka.

Kao domaća podrška inostranim zvezdama, nastupiće i zvezde soul, fank i džez scene iz zemlje i regiona: MaraQYa, (MR)RELIC, ManGroove i Vasil Hadžimanov, dok će svoje di-džej setove na žurkama nakon festivala predstaviti Željko Kerleta, Nicola Conte, Al Jazzyra i Pookie i to ovim redosledom.

Karte se mogu naći na svim prodajnim mestima eventima i u letnjem klubu BitefArtCafe os 10-21h. Jednodnevne cena karte će na samo veče festivala poskupeti na 1500 dinara.

Loading...


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top