10 pravila kojih takmičari u Survivoru moraju da se pridržavaju

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Već nekoliko decenija, smeli pojedinci širom sveta putuju na zabačenu destinaciju da bi se takmičili u rijaliti šou programu, Survivor, u kome proteklih nedelja uživaju i gledaoci u Srbiji.

Pored niza mentalnih i fizičkih izazova sa kojima se suočavaju, postoje brojne smernice koje moraju da prate, kako bi ispoštovali ljude iza kamera.

Producenti američke verzije programa nedavno su otkrili neka od pravila kojih takmičari u Survivoru moraju da se pridržavaju kako bi se dočepali titule preživelog.

Postoji minimalna, ali ne i maksimalna starosna granica.

Iako postoji minimalna starosna granica od 16 godina, ne postoji maksimalna starosna granica. Najstariji takmičar imao je 75 godina! Ipak, produkcijski tim priznaje da se ne prijavljuje mnogo starih ljudi.

Takmičari moraju biti u vrhunskoj fizičkoj kondiciji da bi se takmičili.

Ne postoji zvanična lista fizičkih zahteva da biste bili u Survivoru, ali morate biti u stanju da se nosite sa životom u pravoj džungli i dovoljno agilni da se nosite sa raznim elementima koje vidite u izazovima, kažu producenti.

„Svi izazovi su dizajnirani da testiraju granice izdržljivosti, ali prilagođeni širokom spektru ljudi. Kada je reč o okeanu, ne morate da budete odličan plivač, ali morate da znate osnove kako biste bili sigurni da nećete upasti u nevolje ako idete na podvodni ribolov,“ dodaju oni.

Odeća mora biti odobrena pre početka snimanja

Kada ste zaglavljeni na ostrvu sa ograničenim resursima, odeća brzo postaje jedna od najvažnijih stvari koje takmičari imaju za preživljavanje — i nije iznenađenje, ona je takođe u rukama producenata. Pored toga što određuju koliko odeće takmičari mogu da spakuju, trude se da ih usmera kako bi njihova garderoba bila jedinstvena i pokazivala ko su oni kao osoba. (Svi vidimo Sanjine modne kreacije!)

Sredstva za ličnu higijenu su zabranjena

Na nesreću igrača, četkice za zube, toalet papir, sapun i drugi predmeti za ličnu higijenu moraju se ostaviti kod kuće. Na sreću za nas gledaoce, mi samo gledamo – ne mirišemo. Zbog toga se u kampu ove nedelje povela priča oko toga ko najviše smrdi.

Timovi ne smeju da se posećuju međusobno

Već znamo da Crveni i Plavi tim nisu u istom kampu. Ali, to nije sve. Njima nije dozvoljeno da budu u kontaktu, osim ako to nije „deo kreativnog pravca za sezonu“. Ovo pravilo je svakako teško prekršiti, jer timovi uglavnom žive na različitim ostrvima.

Takmičari mogu da postave bilo kakva pitanja samo pre nego što izazov počne

Bilo da se radi o individualnom ili plemenskom, izazovi na Survivoru su složeni — ne samo za učešće, već i za razumevanje. Međutim, ono što ne vidite na ekranu je zamršeno objašnjenje koje se dešava pre njegovog početka.

Ono što voditelj govori igračima je najosnovniji opis izazova, kako bi publika mogla da dobije širu sliku o tome kako sve funkcioniše. Zatim, van kamere, voditelj svako pleme posebno vodi kroz ceo izazov. Ovo je veoma zanimljiv proces jer producenti često vide različite strategije koje svako pleme počinje da formira.

Takmičari moraju da koriste svoje okruženje kao toalet

Nema toaleta na Survivoru. Džungla i okean su jedine opcije. (Imajte na umu: nema toalet papira).

Produkcija kaže da je najpopularnije mesto za vršenje nužde – okean, ali da takmičari moraju da paze da li fekalije otiču uzvodno ili nizvodno.

Ako osvoje hranu kao nagradu, takmičari ne smeju da je donesu nazad u kamp

Jedna od najvećih nagrada koje izgladneli igrači mogu da dobiju nakon izazova je hrana, koja je često pica, salate, dezerti, domaća kuhinja… i još mnogo toga u čemu takmičari uživaju nakon pobede. (Velika nadogradnja u odnosu na tipičan obrok pirinča!)

Ipak, postoji začkoljica: takmičari ne smeju da odnesu hranu nazad u kamp, što znači da mogu da je pojedu u određenom vremenskom okviru.

Takmičarima nije dozvoljeno da razgovaraju sa producentima

Takmičari znaju da ne smeju da komuniciraju sa ekipom, osim ako ne razgovaraju sa producentom tokom intervjua ili sa voditeljima na izazovima i plemenskom savetu.

Produkciji je teško jer žele da budu ljubazni prema takmičarima, ali ukoliko bi takmičar postavio neko pitanje, verovatno ne bi dobili odgovor.

Takmičari moraju pristati na snimanje u svakom trenutku

Pre snimanja, takmičari potpisuju ugovor kojim se odriču privatnosti, što znači da razumeju da su pod budnim okom kamere svakog minuta svakog dana, kaže produkcijski tim. To ne znači da privatnost ne postoji – samo treba naći način da se dođe do nje.

Produkcija neće snimati takmičari kada koriste toalet ili se traže da se presvuku – postoji prećutni dogovor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI