Prati nas

Muzika

12 satiričnih naslovnica albuma koje su skandalizovale industriju

Satirične fotografije prepune golih žena!

Na početku šezdesetih godina prošlog veka, kopije albuma pronašle su svoje načine da sa radio stanica stignu u dnevne sobe porodica širom Amerike, a potom i celog sveta.

Tržište je bilo preplavljeno najrazličitim albumima koji su bili dostupni u lokalnim muzičkim prodavnicama, a mnogo ljudi je kupovalo različitu muziku za raznorazne prilike: od muzike za relaksiranje, do opuštene muzike koja se može slušati tokom romantičnih večeri.

Ovakve vrste naslova postale su prilično popularne 1962. godine, i mala kompanija po imenu Kanrom došla je na ideju da prodaje naslovnice albuma koje su više bile neka vrsta šale, a njihova namena nije bila sama muzika, već interesantan poklon za rođendan ili dobro osmišljena sprdnja za ljude koji su želeli da se prankuju međusobno.

Ideja je bila bazirana na prethodno pomenutoj “namenskoj muzici” , ali umesto ploče, unutar same naslovnice stajala je čestitka na kojoj je pisalo: “Izvini, nisam imao para za celu ploču, već samo za omot”.

Pojavila su se dvanaest izdanja sa kontraverznim, satiričnim fotografijama za to vreme, koje je napravio Ra Cantru, a na većini fotografija su se nalazile gole žene.

Pogledajte fotografije ispod.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Muzika

To Top