in

5 meseci nakon skandalozne izjave o veštačkoj oplodnji, D&G se, konačno, izvinili

Upo**o odbijali da se izvine, ali su, na kraju, uvideli grešku (foto: AP)
Upo**o odbijali da se izvine, ali su, na kraju, uvideli grešku (foto: AP)

Sigurno se sećate skandalozne izjave Domenica Dolcea Stefana Gabbane u kojoj se protive veštačkoj oplodnji i proizvodnji sintetičke dece, kao i udomljavanju iste u domove u kojima žive istopolni partneri. Ova izjava je začudila mnoge jer potiče od nekadašnjeg emotivnog (a danas samo poslovnog) para, koji je nekoliko godina pre ovoga izrazio želju za proširenjem porodice.

Danas, 5 meseci nakon ovog skandala, kao i nezapamćenog bojkota njihovog modnog brenda koji je poveo Elton John, a kom su se potom pridružile mnoge poznate ličnosti, Dolce & Gabbana dvojac je izrazio kajanje zbog nepromišljene izjave.

„Strašno mi je žao zbog mojih reči“, iskren je Dolce u novom intervjuu za Vogue. „Nije mi bila namera da povredim bilo koga. Nakon svega sam počeo više da istražujem i čitam o svemu tome. Razgovarao sam sa Stefanom mnogo na tu temu. Shvatio sam koliko su bile neprimerene moje reči i ovom prilikom se izvinjavam zbog toga. Pa, to su, ipak, samo deca. Nije potrebno da stavljamo etikete na decu [kao što stavljamo na ljude koji se razlikuju po bilo čemu od nas].“