Amer Džekman iz Survivora ima tešku životnu priču

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Amer Džekman je podelio neke detalje iz svog privatnog života sa medijima, pre nego što je ušao u Survivor takmičenje.

Stomatolog, MMA borac i aktivista iz Sarajeva pobrao je simpatije javnosti kao takmičar nove sezone emisije Surviror.

Pre ulaska u emisiju, Amer je sa nama podelio detalje o svom volonterskom radu, kojim se bavi već 12 godina.

„Kao srednjoškolac 2009. godine postao sam volonter nevladine organizacije Institut za populaciju i razvoj Sarajevo, a danas sam na poziciji koordinatora projekta. Za 12 godina rada fokusirao sam se na unapređenje zdravlja. mladih ljudi i promocija zdravih stilova života širom Bosne i Hercegovine. Želja za stvaranjem zdravog i nenasilnog okruženja među mladima u Bosni i Hercegovini je oduvijek bila prisutna i ono je gorivo koje me gura naprijed.“ priča Amer Džekman.

„Kada pogledam unazad, mogu reći sa sigurnošću da sam učinio mnogo za mlade Bosne i Hercegovine, ali da je svakako potrebno još više truda.Da i drugi su prepoznali moje zalaganje, što pokazuje i nagrada koju sam dobio 2022. godine za najuspješniju mladu osobu u Sarajevu u oblasti aktivizma. Cilj aktivističkog angažmana je stvaranje zdravog okruženja za mlade, bez diskriminacije i predrasuda, sa zdravim načinom razmišljanja i zdravim životnim stilovima. Jer zdrav život je stil!“ On nam je rekao.

Amerova teška životna priča

„Ne mogu da kažem da sam imao veoma lak život. Uvek sam morao da se borim. Počeo sam da radim i treniram veoma mlad. Izgubio sam tri najbolja drugara u detinjstvu i to mi je bio najteži period. .Jednoga je odnela zavisnost,a dvoje umrlo.u saobraćajnoj nesreći.Mislim da se ni danas nisam razjasnio sa tim.Nedostaju mi i moje tetovaže su donekle posvećene njima,za večno sećanje. Možda nisu bili dobri uzori u svakom pogledu, ali su bili najbolji prijatelji.U tom periodu bekstvo od problema tražio sam na treninzima, ali oni su tražili negde drugde.Ipak, kada bih mogao da vratim vreme, Ne bih ništa menjao u životu, jer mislim da me je sve to pripremilo za stvari koje su došle i koje dolaze“, smatra on.

Sada radi ono što zaista voli i sa samo 29 godina može da se pohvali zavidnom karijerom, ali i nekim drugim stvarima koje ga čine ispunjenim i srećnim.

„Imam i dobre prijatelje i najbolju devojku. Srećan sam u trogodišnjoj vezi i ona mi je najveća podrška. Iako imam mnogo obaveza tokom dana, volim da provodim vreme sa njima. Budim se veoma rano i Najviše volim da radim dok drugi spavaju.Jutarnji trening mi smo jedni od najdražih.Možda bi se u prvi mah reklo da nemam vremena za sebe,ali nije baš tačno.Pijem prvo kafu ujutru sam i to je moj ritual da ne dam nikome i ništa da pokvari.Zaista verujem da je svako od nas neizmerno moćan u sebi, samo je pitanje da li želimo da otključamo te sposobnosti.Strah i teška vremena su Često se sećam reči mog trenera pre moje prve profesionalne MMA borbe, rekao je: ‘Brodovi su najbezbedniji u luci, ali brodovi nisu napravljeni za to.’ Znao sam da će se sve u životu jednog dana isplatiti. I jeste“, zaključio je Amer.

POSLEDNJE VESTI