Američki model vam savetuje zdrav način ishrane

‘Zdrava ishrana je moj hobi!’ (foto:Facebook)

Za popularnu američku glumicu i model Charlotte Mckinney biti u dobroj formi nije nikakav napor, to je njen hobi.

“Zaista sam zainteresovana za pronalaženje novih saveta da ostanem u formi , a pored toga, volim da budem u teretani i da radim jogu”, izjavila je za magazin People.

Kako bi održala svoju figuru, ova dvadesetjednogodišnjakinja, koja je u ponedeljak napustila takmičenje u emisiji Dancing with the stars, kaže da uvek mora da izbalansira svoju ishranu, ali da se ipak, ponekad časti nekim, ne tako zdravim, obrokom.

“Zaista puno vežbam i na dijeti sam cele nedelje. Ali nedeljom, znate, možda kada ste mamurni, morate malo da se nagradite tu i tamo… tako barem ja to radim”, odgovorila je Charlotte.

Ona je podelila sa magazinom People svoj dnevnik ishrane koga se pridržava svakog dana, pritom otkrivajući jedan od saveta kojim započinje svoje jutro, a to je čaša tople vode sa limunom.

Doručak

Crna kafa, organski sok spravljen od limete, nane, jabuke, krastavca, komorača, đumbira i jabukovog sirćeta.

Ručak

Grilovani škampi i arugula salata, čiji su sastojci avokado, pšenica, kinoa i bilo koje povrće, a za dresing koristi limun i maslinovo ulje.

Ručak

Užina

Grickalice – Larabar vegetarijanska čokoladna tabla i nezaslađeni, hladan zeleni čaj.

Užina

Večera

Grilovani losos sa limunom i asparagusom.

Večera

Desert

Topli čaj, borovnice posipane poluzaslađenim čokoladnim mrvicama.

desert

Ukupno kalorija: 1.462

“Topla voda sa limunom je najbolji način da započnete dan, hranljive materije imuna mogu da ubrzaju rad vašeg digestivnog trakta. Pored toga, može poboljštati kožu i pojačati vaš imuni sistem”, kaže nutricionista Keri Glassman.

“A što se McKinneyeve tiče, volim što je njen ručak zasta realna hrana i što su porcije savršenih proporcija. Dobra joj je i večera sa puno posnog proteina i povrćem”, nastavlja Glossman.

“Jedino bih voleo da u svojoj užini doda malo proteina kako bi imala više energije, a i večera uz malo guakamola ne bi škodila”, zaključio je on, napomenuvši da dnevna doza za žene treba biti 1.200, a za muškarce 1.800 kalorija najmanje.

 

Povezane vesti