in

Bogdan Diklić o Maratoncima, Bati Stojkoviću i životu iza kamera


(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Slavni srpski glumac Bogdan Diklić je odigrao čak 147 uloga u serijama i na filmu. Međutim, možda najpoznatija uloga je ona u filmu Maratonci trče počasni krug. Danas, nakon 34 godine, priseća se svoje stare uloge i odnosa sa kolegom Batom Stojkovićem.

Nažalost, Bogdan je jedini živi junak pomenutog filma. Zbog te činjenice, publika ga često zove poslednjim živim maratoncem, ali taj nadimak mu se ni malo ne sviđa.

„Zvuči mi morbidno što me nazivaju jedinim živim maratoncem. Lecnem se uvek i prekrstim kada mi to neko kaže. Jednostavno, nije pristojno. Nemaju ljudi zlu nameru, ali nije prijatno to čuti. Znate, svima nama ističe vreme. A ja ipak već igram četvrtu četvrtinu svog života“, ispričao je glumac za Informer.

Legendarni glumac Bata Stojković je u filmu igrao njegovog oca, a Diklić je otkrio kakav su odnos imali u privatnom životu.

„Ne mogu da kažem da je on meni bio partner, ja sam njemu bio. Ali bez toga čovek nekako i može, navikne se. Često pomislim: ‘Bože, što meni taj čovek nedostaje’. Ne toliko na sceni, ali mi kao prijatelj nedostaje skoro svakodnevno“, kaže glumac i otkriva da mu je do smrti persirao: „Ja sam ceo život Bati govorio vi, jer nisam mogao drugačije. Umeo sam da mu kažem: ‘Ma nosite se’, ali nisam mogao da pređem na ti, iako je on insistirao“.

Najnoviju štampu u digitalizovanom obliku čitajte na Novinarnica.net