Branko Tomović u holivudskom filmu glumi Teslu

Branko igra Teslu u holivudskoj filmskoj biografiji slavnog naučnika
Branko igra Teslu u holivudskoj filmskoj biografiji slavnog naučnika

 

Silvermask Productions i North Shore Pictures udružili su snage u produciranju filma reditelja Michael Antona The Mad Scientist, koji je biografija Nikole Tesle. Snimanje počinje u Pitsburgu krajem avgusta. Nakon nedelja razmatranja, reditelj je za glavnog glumca odabrao Branka Tomovića.

“Znali smo da ukoliko želimo da Teslu oživimo na velikom platnu, moramo da nađemo sjajnog glumca koji će moći da se izbori sa izazovom uloge, kao i da razume podneblje odakle je bio ovaj naučnik. Izbor je pao na 2 talentovana glumca, ali na kraju smo odabrali Branka, koji nas je oduševio. On je savršen za ulogu Nikole Tesle”, kaže reditelj i scenarista Michael Anton.

Tomović je oduševljen ulogom koja mu je dodeljena.

“Nikola Tesla je odavno jedan od mojih najvećih idola. Za mene je velika čast da glumim ovako veličanstvenog karaktera sa veoma posebnom pričom. Scenario Michaela Antona je odlično pisana biografija o Tesli kao osobi, koja je uživala u svom poslu. Opisuje kako je on bio uman, ekscentričan, ambiciozan i izuzetan čovek. Film će pokazati da on nije bio lud naučnik, vec jedan od najvećih mozgova i istraživaca koji su ikada živeli”, poručuje Branko za naš sajt!

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top