Prati nas

Extra

Colin Farrell objavio dirljivo pismo kojim se bori za gej prava!

Collin i njegov brat Eamon (foto: JustJared)

Collin i njegov brat Eamon (foto: JustJared)

Poznati glumac Collin Farrell se još jednom bori za gej prava u svetu.

Kao i dosad, najveća motivacija za ovu borbu je njegov rođeni brat Eamon koji je homoseksualac. Kako se u Irskoj bliže izbori gde će se izglasati da li će gej brakovi biti legalni, Collin je napisao otvoreno pismo kako bi podržao svog brata koji živi u Dablinu i motivisao ljude da glasaju za jednakost brakova.

Mi vam u celosti prenosimo ovo emotivno pismo:

Mislim da sam skontao da mog brata ne zanimaju devojke kada sam imao 12 godina. Sećam se da sam se osećao prilično iznenađeno i zainteresovano. Nisam bio zainteresovan u homoseksualne odnose, da odmah naglasim pre nego što pomislite svašta. 

Bio sam zainteresovan jer je bilo drugačije od svega što sam čuo i znao, ali opet izgledalo mi je potpuno prirodno. Nisam uopšte bio svestan da postoji homoseksualizam. U svojim tadašnjim godinama nisam video nijedan gej par. Samo sam znao da se mom bratu sviđaju muškarci i ponavljam, to mi nije izgledalo neprirodno.

Moj brat Eamon nije birao da bude gej. Da, on je birao da stavlja ajlajner kada je išao u školu i to možda tad nije bio najbolji način da se izrazi jer je bio svakodnevno mučen fizički i psihički od strane školskih siledžija. 

Ali uvek se ponosio onime što jeste. Ponosan i naravno provokativan. Čak i kada su ga drugi tukli i podsmejavali mu se sa gnusnim smehom, on je držao svoj integritet i dostojanstvo koje je udaralo u lice sve one koji su ga mučili.

Zaista ne znam gde su te siledžije danas, one koje su ga tukli svakodnevno. Možda su neki našli svoj mir negde i radije bi zaboravili svoju bolnu prošlost. Možda sede na barskim stolicama i pričaju o ‘pticama i ped*rima’ i smatraju da su jedni normalni, a drugi nisu zbog svog seksualnog opredeljenja.

Ali zato znam gde je moj brat sad. On je kući u Dablinu, gde živi u ljubavi i miru sa svojim mužem Stevenom već duži niz godina. Oni su ujedno najzdraviji i najsrećniji par koji poznajem. Oni su morali da putuju malo dalje kako bi njihov brak bio priznat, u Kanadu gde se njihov brak normalno slavi kao i brak strejt ljudi.

Zato je ovo veoma lično za mene. Činjenica da je moj brat morao napustiti Irsku kako bi ostvario svoj san i oženio se je luda. LUDA.

Vreme je da se isprave skale jednakosti ovde. Da glasate sledeće godine da bi se čuo glas svakog pojedinca.

Koliko često možemo da promenimo istoriju u našim životima? Ne samo ličnu istoriju. Porodičnu. Socijalnu. Javnu. Globalnu. Ceo svet će posmatrati. Pokažimo svima primerom. Svi zajedno prema boljim vremenima.”

 

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top