Search
Close this search box.

Colin Farrell objavio dirljivo pismo kojim se bori za gej prava!

Collin i njegov brat Eamon (foto: JustJared)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Collin i njegov brat Eamon (foto: JustJared)

Poznati glumac Collin Farrell se još jednom bori za gej prava u svetu.

Kao i dosad, najveća motivacija za ovu borbu je njegov rođeni brat Eamon koji je homoseksualac. Kako se u Irskoj bliže izbori gde će se izglasati da li će gej brakovi biti legalni, Collin je napisao otvoreno pismo kako bi podržao svog brata koji živi u Dablinu i motivisao ljude da glasaju za jednakost brakova.

Mi vam u celosti prenosimo ovo emotivno pismo:

Mislim da sam skontao da mog brata ne zanimaju devojke kada sam imao 12 godina. Sećam se da sam se osećao prilično iznenađeno i zainteresovano. Nisam bio zainteresovan u homoseksualne odnose, da odmah naglasim pre nego što pomislite svašta. 

Bio sam zainteresovan jer je bilo drugačije od svega što sam čuo i znao, ali opet izgledalo mi je potpuno prirodno. Nisam uopšte bio svestan da postoji homoseksualizam. U svojim tadašnjim godinama nisam video nijedan gej par. Samo sam znao da se mom bratu sviđaju muškarci i ponavljam, to mi nije izgledalo neprirodno.

Moj brat Eamon nije birao da bude gej. Da, on je birao da stavlja ajlajner kada je išao u školu i to možda tad nije bio najbolji način da se izrazi jer je bio svakodnevno mučen fizički i psihički od strane školskih siledžija. 

Ali uvek se ponosio onime što jeste. Ponosan i naravno provokativan. Čak i kada su ga drugi tukli i podsmejavali mu se sa gnusnim smehom, on je držao svoj integritet i dostojanstvo koje je udaralo u lice sve one koji su ga mučili.

Zaista ne znam gde su te siledžije danas, one koje su ga tukli svakodnevno. Možda su neki našli svoj mir negde i radije bi zaboravili svoju bolnu prošlost. Možda sede na barskim stolicama i pričaju o ‘pticama i ped*rima’ i smatraju da su jedni normalni, a drugi nisu zbog svog seksualnog opredeljenja.

Ali zato znam gde je moj brat sad. On je kući u Dablinu, gde živi u ljubavi i miru sa svojim mužem Stevenom već duži niz godina. Oni su ujedno najzdraviji i najsrećniji par koji poznajem. Oni su morali da putuju malo dalje kako bi njihov brak bio priznat, u Kanadu gde se njihov brak normalno slavi kao i brak strejt ljudi.

Zato je ovo veoma lično za mene. Činjenica da je moj brat morao napustiti Irsku kako bi ostvario svoj san i oženio se je luda. LUDA.

Vreme je da se isprave skale jednakosti ovde. Da glasate sledeće godine da bi se čuo glas svakog pojedinca.

Koliko često možemo da promenimo istoriju u našim životima? Ne samo ličnu istoriju. Porodičnu. Socijalnu. Javnu. Globalnu. Ceo svet će posmatrati. Pokažimo svima primerom. Svi zajedno prema boljim vremenima.“

 

POSLEDNJE VESTI