Da li će Billie Eilish postati najmlađa dobitnica nagrade za album godine 2020?

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Pre skoro deceniju, 31. januara 2010. godine, Taylor Swift je postala najmlađa umetnica u istoriji koja je osvojila nagradu za najbolji album godine na dodeli Grammy nagrada. Imala je tek dvadeset kada je njen album Fearless osvojio najcenjenije priznanje te večeri.
Međutim, tron na kome je do sada sigurno sedela mogao bi da joj isklizne ukoliko 26. januara 2020. godine Billie Eilish i njen kritički hvaljen album When We All Fall Asleep Where Do We Go odnese pobedu. Billie bi u tom slučaju imala tek osamnaest godina. Prvi u istoriji ove dodele koji je osvojio nagradu za album godine bio je tada tridesetpetogodišnji  Henry Mancini , čiji je album The Music from Peter Gunn osvojio ovo priznanje 4. maja 1959. godine.
Još od tada, titulu albuma godine osvajali su sve mlađi i mlađi nominovani umetnici, a lestvica se spustila na dole ukupno pet puta do sada. Bob Newhart imao je tek tridesetjednu 12. aprila 1961. godine, zatim dve godine kasnije, ovo priznanje je osvojio dvadesetsedmogodišnji Vaughn Meader, 15. maja 1963. godine. https://www.youtube.com/watch?v=7Y9xnj0zj3A Barbra Streisand imala je tek dvadesetdve 12. maja 1964. godine kada je njen album prvenac The Barbra Streisand Album osvojio nagradu za album godine.
Alanis Morissette imala je dvadesetjednu kada je 28. februara 1996. odnela nagradu za album godine zahvaljujući svom prvencu u SAD Jagged Little Pill.
Poslednja u nizu je Taylor Swift koja je imala tek dvadeset godina kada je 31. januara 2010. obezbedila sebi ovo veličanstveno priznanje zahvaljujući kome je njena karijera imala neverovatno dobru odskočnu dasku za albume i godine koji su kasnije dolazili.
Članovi počasne akademije uveliko razmatraju koje bi albume želeli da nagrade na ovogodišnjoj dodeli nagrada. Poslednji rok za objavljivanje albuma koji bi mogao da se nađe na listi nominacija na dodeli Grammy nagrada 2020. godine je drugi avgust.
Glasanje počinje septembra, a zvanične nominacije će biti dostupne na zvaničnom sajtu akademije početkom novembra ove godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI